ОТГ на Рівненщині не лише пишуть гранти й беруть участь у конкурсах, а й створюють умови для навчання та активізації молоді.

А тепер до цих проектів додасться ще й спеціальне навчання для молоді. Тренінг "Активні громадяни" від Британської ради спрямований на активізацію свідомої молоді громади, котра прагне змін. В ході тренінгу будуть проведені вправи, що сприятимуть підвищенню командної роботи, виокремлення проблематики, правильного написання проектної ідеї. По завершенні 2-го тренінгу, кожний часник отримає сертифікат, який надає право у майбутньому брати участь у конкурсах від Британської ради та отримувати 15 тисяч гривень на реалізацію своїх ініціатив на території Привільненської ОТГ. Наразі, три таких ініціативи реалізовуються активною молоддю Привільного та Молодаво.

Так, найближчим часом, в Привільному з'являться сакури, магнолії, вічнозелені декоративні насадження; облаштується літня сцена для перегляду фільмів та проведення молодіжних заходів. А в Молодаво працюватимуть для створенням умов для розвитку фізичної активності молоді.

- Реалізація даних ініціатив є поштовхом для активізації усієї громади. Це унікальна співпраця Привільненської об’єднаної територіальної громади та Британської ради задля активізації та розвитку молоді на теренах Рівне нщини. Варто додати, що тренінг Привільненська ОТГ буде проводити на базі єдиного в Рівне нській області Молодіжного центру, - каже проектний менеджер громади Світлана Роїк.

До слова, проходитиме тренінг 28-29 лютого.

Читайте також: Чому ОТГ з Рівне нщини може навчити львів'ян