У Рівному відбувся відкритий дитячий чемпіонат з плавання. Змагання присвятили полеглим воїнам в зоні АТО. Такий захід в обласному центрі проводять вже другий рік поспіль. Цьогоріч до змагань долучилися діти близько двохсот учасників із Тернополя, Луцька, Вараша, Березного та Рівного. На захід запросили і матерів, які втратили своїх синів на війні.

Близько двохсот учасників із різних міст взяли участь у цьогорічних змаганнях з плавання, присвяченим пам'яті полеглим за Україну. Традиційно розпочали захід із вшанування хвилиною мовчання загиблих у зоні АТО та заспівали гімн України.

Цьогоріч до відкритого чемпіонату з плавання долучилися спортсмени із Тернополя, Луцька, Вараша, Березного та Рівного. Змагання проводилися у басейні школи ДЮСШ №3.

Ми започаткували ці змагання в минулому році. всі ті роки ми проводили змагання, присвячені виводу військ з Афганістану, але у нас зараз інші часи і це була не наша війна, не на нашій території і ми вирішили, що треба проводити змагання, які присвячені Україні, зараз теперішньому часу, - розповідає головний суддя змагань Ірина Стоєва.

Перед початком змагань усім учасникам вручили подарунки від благодійного фонду, які стали спонсорами цього турніру. Це спортивний інвентар.

Це будуть і різні дошки ергонометричні для плавання і спеціальні берюші (затискачі для носа), також тримачі ніг, для того щоб тренувати руки в басейнах. вони всі мають ідеальне співвідношення для використання дітьми. тому ми сподіваємось що це дуже допоможе усім учасникам, і зокрема, із нашої рівненської області активно показувати високі результати, - каже представник благодійного фонду Юрій Трачук.

Зворушені проведенням подібних турнірів і батьки героїв, які віддали своє життя за мир в Україні. Мріють, що в найближчому майбутньому такі змагання проходитимуть у мирний час.

Сьогодні ці дітки будуть долати дистанцію з подвоєним завзяттям і подвоєною майстерністю. ці сили додаватиме те, що за ручку їх буде тримати кожного той невидимий воїн, який або стоїть або стояв на кордоні нашої держави і тримав це мирне небо над землею, - говорить мама загиблого Героя Наталія Волошина.

Традиційно у холі дитячої юнацької школи розмістили імпровізовану виставку експонатів україно-російської війни. Учасники турніру змагалися впродовж двох днів. А це естафетне плавання 8 по 50 метрів вільним та комбінованим стилями, плавання брасом, батерфляєм, вільним стилем та комплексне плавання на різні дистанції.  

Читайте ще: рівненському "Вересу" вдалося обіграти "Діназ"

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber