Чому презерватив важливо вчасно знімати після сексу і для чого натискати на кінчик презервативу до сексу. Здавалось би, що може бути складного в користуванні презервативом. Але, є кілька важливих моментів, не знаючи які, можна допуститись помилок.

Вважаєте, що презерватив – найкращий метод контрацепції

Не зважаючи на доступність інформації щодо методів контрацепції, міф полягає в тому, що презерватив забезпечує 100% захист від небажаної вагітності. Насправді, презервативи надійний захист, але не стовідсотковий.Що стосується інфекцій, які передаються статевим шляхом, презерватив теж не може гарантувати захист від усіх захворювань. Деякі віруси – наприклад, герпес – передаються не через виділення, а від контакту шкіри зі шкірою. Тому, так важливо проходити обстеження, навіть якщо у вас захищений секс.

Ви зберігаєте презерватив в гаманці?

Якщо ви зберігаєте презерватив в гаманці – викиньте його. Такий спосіб зберігання презервативу може призвести до того, що його властивості будуть порушені.

Одягаєте його навиворіт

Не зважаючи на те, що ризик помилитись високий, у презервативів дійсно є "правильна" сторона. Якщо він не одягається як слід, ймовірно, ви переплутали сторону.

Ви забули прищемити кінчик

Маленький кінчик у верхній частині презервативу існує там не просто так. Якщо ви затиснете і не випустите повітря, то після того, як чоловік еякулює, тиск може викликати протікання з боків.

Не змінюєте презервативи за необхідності

Якщо ви змінюєте види сексу під час одного статевого акту, треба змінювати і презервативи. Це необхідно для того, аби не переносити мікроби з кишківника в піхву.

Ви не використовуєте достатньо змазки

Інколи, якщо виникає надто велике тертя або ви часто змінюєте позиції, є ймовірність, що презерватив може порватись. Хоч більшість з них вже змазані, додаткова змазка може допомогти уникнути цієї проблеми.