Монохромні (або одноколірні) гами - один з найпростіших способів оформлення інтер'єру. У подібних схемах один і той же колір використовується в різних варіаціях, завдяки чому інтер'єр не здається нудним і одноманітним.

Грамотно розподіливши відтінки кольору між предметами інтер'єру, ви не тільки зробите кімнату стильною і затишною, але і відобразить все багатство фарб улюбленого кольору.

Порада № 1: грайте з відтінками кольору

Щоб предмети в монохромному інтер'єрі не зливалися один з одним, оформіть підлогу, стіни і стелю в більш світлих відтінках, а для меблів і аксесуарів виберіть більш темні тони. Це дозволить вам урізноманітнити інтер'єр і підкреслити глибину обраного кольору.

pic



pic Порада № 2: для світлих схем вибирайте один відтінок

З іншого боку, монохромний інтер'єр можна оформити і в одному кольорі. Цей спосіб особливо підійде для пастельних колірних схем - єдність тону вигідно підкреслить ніжність і легкість персикових, блакитних, рожевих і фіолетових квітів.

pic Порада № 3: зробіть інтер'єр за допомогою акцентів

Якщо ви боїтеся, що одноколірний інтер'єр буде здаватися нудним, а меблі і зовсім загубляться на тлі стін, то додайте в колірну схему більш яскравий колір. Для цього підійдуть будь-які аксесуари, а також невеликі предмети меблів. Головне, щоб контрастний колір гармоніював з основним відтінком кімнати.

pic Порада № 4: додайте білий колір

Одноколірні схеми також можна оживити або доповнити нейтральним кольором, наприклад, білим. Він не тільки вдало поєднується з іншими відтінками палітри, але і робить інтер'єр більш цікавим.

pic Порада № 5: прикрасьте інтер'єр орнаментом

У монохромних інтер'єрах особливо гармонійно виглядає орнамент. Невеличкий малюнок на шпалерах, вигадливий візерунок на шторах і яскраві принти на подушках і покривалах внесуть в інтер'єр родзинку і вигідно підкреслять колір кімнати.

pic Порада № 6: використовуйте смужку

Мабуть, один з найбільш вдалих малюнків для оформлення одноколірного інтер'єру - це смужка. Так, широкі смуги на стінах або підлозі не тільки прикрасять і урізноманітнять інтер'єр, але і візуально розширять простір в ньому.



pic Порада № 7: пофарбуйте стелю в світлий колір

Стеля в монохромному інтер'єрі повинна залишатися світлою. Ні в якому разі не фарбуйте її в основний відтінок - предмети інтер'єру зіллються один з одним, а кімната візуально звузиться і зменшиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Вибираємо квартиру в новобудові: на що варто звернути увагу

За і проти: об'єднання кухнi з вітальнею