Навіщо потрібна скляна перегородка, чому сантехніка повинна бути підвісна, куди заховати пралку - розповідаємо, як грамотно облаштувати ваш крихітний санвузол.

Найчастіше, більшість квартир мають типове планування, тому, велика площа санвузла - це рідкість. Але не варто впадати у відчай, потрібно лише врахувати кілька особливостей облаштування приміщення для того, щоб збільшити дорогоцінний простір. Розкриваємо секрети, як візуально розширити приміщення невеликої ванної кімнати.

1. Світлий фон

Перше, що врятує і візуально розширить простір - світлі стіни. Для маленького приміщення ідеально підійде білий, бежевий, блакитний і світло-сірий кольори. Невеликий суміщений санвузол краще оформити глянсовою плиткою і використовувати хромовану сантехніку - світло буде відбиватися і впливати на візуальне розширення простору.

pic

2. Скляна перегородка

Секрет скляної перегородки, полягає в наступному: вона не тільки відмінно зонує простір, допомагаючи розмежувати суху і мокру зони, але і візуально не "з'їдає» площу. Скляну перегородку можна використовувати як в душі, так і в ванні.

pic

3. Ніші для зберігання

Справжня знахідка для маленького санвузла - підвісні унітази і раковини. Заховавши їх разом з системою комунікації (труби, лічильники, шланги), ви не тільки замаскуєте «зайве», зробивши приміщення істотно затишніше, але і полегшите процес збирання і отримаєте додаткові корисні поверхні у вигляді ніш. Ніші замінять масивні шафи й полиці і послужать площею для зберігання різних дрібниць.

pic

4. Нестандартна сантехніка

Задіяти грамотно кожен кут в кімнаті - вважається ідеальним варіантом дизайну приміщень. На сьогоднішній день, виробники сантехніки, пропонують величезний вибір розмірів: вузькі, кутові унітази, ванни, раковини. Такі рішення істотно допомагають заощадити корисні сантиметри і виділити додаткову площу для особистого простору.

pic

5. Два в одному

Ще одна хитрість - вибір техніки «два в одному». Наприклад, пральна машина з функцією сушарки - вона значно заощадить місце в санвузлі і час господині на домашні справи. Найпоширеніший варіант - обладнати невелику господарську шафу в одному з кутів ванної кімнати: за рахунок того, що замість двох великих приладів буде тільки один, над пральною машиною-сушінням можна буде розмістити кілька полиць для зберігання потрібних побутових речей. Намагайтеся розташувати техніку ближче до труб, щоб не переносити їх на протилежний кінець приміщення.

pic

6. Дзеркало

Ще один невід'ємний і важливий атрибут у ванній - дзеркало. Дзеркало, як правило, розташовується над умивальною зоною - при виборі орієнтуйтеся на розміри раковини. Дзеркальна поверхня має відображаючі здатності, які множать світло в кімнаті і роблять маленьке приміщення візуально більше.

pic

7. Вдале освітлення

Освітлення в санвузлі грає далеко не останню роль в плануванні приміщення. Саме світло створює атмосферу самоти. Грамотно підібране освітлення, додасть кімнаті глибину і простір. Найкращий вибір - світлодіодне освітлення: можна використовувати як окремо розташовані світильники, так і загальне світло з функцією затемнення.

pic

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ