Що є "затишок" та що для нього потрібно?

Пригадайте це легке, невимушене відчуття комфортності та спокою. Уявіть, як ви лежите на галявині, осіннє сонячне проміння пробирається через проміжки вікна і на стінах вимальовуються візерунки. Ви дихаєте повільно, на повні груди ... Ви у полоні цієї тиші, лише час від часу вслухаєтесь до випадкового звуку, котрий там, на дворі. А в душі щось таке тепле, та цей багряний присмак насолоди й затишку ...

Шкода, що серед буденної "біганини" нам часом так не вистачає відпочинку та спокою. Хвилини призначені для релаксу відкладаємо з дня у день або одразу на вихідні. Хоча для людського організму відпочинок життєво необхідний! Так як і для мозку. Скільки інформації за день він отримує, та скільки її потрібно обробити. Науковцями доведено, що всього 30 хвилин тиші допомагають нашому мозку "розставити все по полицях" та перезапустити його роботу. А осінню так важливо приділяти часу для себе, щоб тримати в тонусі своє здоров'я. 

Ми ж підготували для вас декілька порад, щоб ви змогли отримати свою ЗАТИШНУ осінь.

1. Найголовніше.   Не залежно від того, яким насичим є ваш день навчіться виділяти час для себе. Нехай це буде 15-30 хвилин та вони матимуть важливу роль у вашому здоров'ї, самопочутті. Як було сказано раніше, цей час для себе стане своєрідним перезапуском. В результаті ви відчуєте легкість та відновлення сил.

Піклуємось про своє здоров'я!

2.Осінь - пора врожаїв. Намагайтесь вживати всі сезонні продукти, адже вони надзвичайно багаті на вітаміни. Особливо важливо їсти те, чого купити зимою буде проблематично. Ці сезонні овочі та фрукти якісно підготують вас до морозної пори. 

3. Осіння прогулянка. Радуйте свій організм свіжим повітрям, а себе - красою осені, витонченістю пожовтілих дерев та доріжок всипаних листям. 

Виділяємо час

4. Ванна. Холодними та насиченими вечорами чудово допоможе прийняття ванни. Також ви можете купити ефірні олії, після цього просто не захочете з неї підніматись + користь для шкіри.

5. Осіння фотосесія. Робіть свої фото особливими. Все ж це осінь і різнобарв'я вистачає. А фото залишаться на пам'ять, аби переглядати вечорами.

6. Щодо вечорів. Друзі затишку - ваш плед та гарячий улюблений напій. Скільки нових думок при цьому ви відкриєте для себе. Побути один на один з собою, пороздумувати над різними питаннями. Помріяти та поставити цілі.

Цівавимось новим.

7. Нова книга. Якщо до пледу та напою додати ще й книгу, то вийде справжня осіння ідилія або ж меланхолія. Подумайте про осінь та зафіксуйте дані відчуття. З чим вони асоціюються? Таким способом ви знайдете потрібну тематику чи навіть жанр книги.

Осінь -час спілкування.

8. Приділяйте більше часу своїм рідним та друзям. Створюйте легкі, невимушені, теплі розмови. Діліться інформацією, енергією, випромінюйте позитив.

9. Подивітся з друзями чи з сім'єю фільм. Головне, щоб в цей момент ви були усі разом. Це надихає.

Осінь-пора ароматів

10. Спечіть яблучний пиріг. Не хочете яблучний? Тоді може бути гарбузовий, головне, аби з сезонних продуктів.

11. Підберіть ваш парфум, з яким ви всюди відчуватимете себе впевнено та затишно. Для того, щоб одного зимового дня ви відкрили флакон та вдихнули запах осіннніх чудових днів з приємними моментами.

А Рівне 1 бажає вам, щоб таких днів було вдосталь. Щоб осінь вдалась упішною та приємною. Тож не вагайте час, використовуйте СВОЮ ОСІНЬ повністю, вдихайте та відчувайте її тонкі пахощі осінніх меланхолічних днів.

✍✍✍
Стаття учасниці проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Анастасії Фещук.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість БЕЗКОШТОВНО навчатися у ПРАКТИЧНІЙ ШКОЛІ ЖУРНАЛІСТИКИ ТА ОПЕРАТОРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ.

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту