Сучасний етап соціально-економічного розвитку України неможливий без урахування територіальних особливостей регіонів. Отже, представляємо вам економічну характеристику Рівненщини.

Сьогодні Рівне - адміністративний, економічний та культурний центр Рівне нської області (площа - 58,24 кв.км., населення - 248,3 тис. мешканців). За рейтингом, який уклало ділове видання Forbes Україна в 2013 році, Рівне зайняло вагому 12 сходинку позицію серед міст, з кількістю мешканців до 300 тисяч з сприятливими умовами для ведення бізнесу.

Основні економічні характеристики:

- Природно-кліматичні умови Рівне нської області сприятливі для вирощування конкурентоспроможних сільськогосподарських культур. Основними напрямками розвитку сільського господарства є вирощування зерна, картоплі, ріпаку, круп’яних культур, пшениці, жита, кукурудзи, цукрових буряків переробка цукросировини, льону-довгунця, продукції тваринництва.

- У промисловому комплексі міста Рівного та Рівне нщини представлено майже 70% галузей, що входять у перелік сучасної індустрії України. У загальнодержавному поділі праці промислову спеціалізацію області визначають галузі електроенергетики, хімічної, лісової та деревообробної, харчової промисловості та промисловості будівельних матеріалів. Промислову базу міста складають: ВАТ „Рівне азот”, ВАТ „РЗВА”, ВАТ „Рівне нська кондитерська фабрика”, ТМ «Стиль», ВАТ „Ей-І-Ес Рівне енерго”, ТзОВ „Акватон”, ВАТ „Поліссяхліб”, ВАТ „Рівне нський пивзавод” та багато інших.

- Наша область бере активну участь у зовнішньоторговельних операціях з партнерами 104 країн світу. Найбільші обсяги експортних поставок здійснювались у Польщу, Російську Федерацію, Італію, Угорщину, Туреччину, Німеччину, Білорусь.

✍✍✍
Стаття учасниці проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Анастасії Каращук.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість БЕЗКОШТОВНО навчатися у ПРАКТИЧНІЙ ШКОЛІ ЖУРНАЛІСТИКИ ТА ОПЕРАТОРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ.

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту