Когось це лякає, когось насторожує, а когось навпаки – приваблює. Для мене, це останній рік у школі. Це, як останній «ривок». Зараз напевно кожен пригадає або ж уявить себе у ролі випускника. Дівчата пригадають / уявлять, як вибирали сукню. Отож бо й воно, я теж про це думаю.Але, зараз я думаю про те, як майбутній навчальний рік «вдарить» по гаманцях батьків. Зараз напевно кожного цікавить: Як зекономити? Адже стільки всього потрібно!Пропоную вам невеличкий, але дієвий лайфхак від 11-класника.

Лайфхак 1 – Зошити

-Підійде більше для старшокласників.-

Починається навчання і починається знову морока з тими зошитами. «Так, для української мови краще на 36 чи 24?", "А скільки це коштуватиме?»...

Ось суть лайфхаку - зошити з деяких предметів можна продовжувати. І нічого страшного в цьому немає. Особисто я так і зроблю. Наприклад, у мене зошит з біології за 10 клас, але я використала у ньому дуже мало аркушів, тобто повністю його не використала і тепер боляче дивитись на половину чистого зошита. «Піде на чорновик?» - запитаєте ви. А ні, у ньому ж стільки потрібного матеріалу, який пригодиться мені в 11 класі.

Висновок: зошит продовжуємо при необхідності матеріалу і наявності чистих сторінок. Головне, щоб їх було не дві-три, а щоб вистачило хоча б на місяць. Все ж минулий навчальний рік вам у допомогу.

І на майбутнє – не заводьте занадто грубі зошити для предметів, яким це не потрібно. Будьте економніші й не залишайте "напівчисті зошити". А це, в першу чергу, ваші гроші та наша екосистема.

pic

Лайфхак 2 – Блокнот

Багато ідей і постійно потрібно щось записати? На швидкоруч знаходиться маленька бумажка чи стікер. І таких вже тисячі? Вихід із ситуації – блокнот.

Особисто я купую блокнот на 96 аркушів з грубою палітуркою та на пружинці.

Переваги такого блокноту:

- вистачає на усі записи з різних предметів

- при наявності грубої палітурки, шансів того, що ваш блокнот «доживе» до кінця навчального року більше

- не мнуться аркуші, не має пошарпаного вигляду. Так, такий блокнот коштуватиме дорожче, але повірте мені, це того варте

- блокнот, листи якого скріплені на пружинці, зручніше використовувати. Легше вирвати листок на помітку чи комусь позичити. А після цього не залишається жодних слідів. Та не потрібно в кінці витягати ще один листок, бо вони обоє так тримались.

- не потрібно буде шукати все по різних кутках, все на місці, у блокноті.

pic

Лайфхак 3 – Ручки

Знову школа і знову покупка ручок. Купиш на початку року, наприклад, п'ять кулькових ручок, а наприкінці, не завжди, і не в кожного, залишається і дві. Вихід із ситуації – 10-ти кілометрова ручка марки «Flair». Не подумайте, що це якась реклама, це просто моя рекомендація. Купуєте таку ручку 1 раз і забуваєте про тему «ручок» на цілий навчальний рік! Ще й на канікулах писати будете:)

pic А наприкінці я бажаю вам, щоб приготування до школи було приємним, а майбутній навчальний рік був цікавим та успішним!

✍✍✍
Стаття учасниці проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Анастасії Фещук.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість стажування у ТРК «Рівне 1».

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту