Якщо у вас маленька кухня, це не привід впадати у відчай. Все ваше кухоне приладя точно знайде місце на ній, а процес приготування їжі стане зручним. Адже з даними порадами ви навчитеся економити простір. Вам нічого не буде заважати на кухні, але в ній буде все те, що вам необхідно! Як це здійснити?

1. Раціонально плануйте розташування меблів на вашій кухні. Краще відмовитися від всяких громіздких ящиків і замінити їх невеликими функціональними шухлядками з великою кількістю полиць. Не варто захаращувати простір біля дверей, навіть якщо вона відкривається назовні, а не всередину. Це створює багато незручностей. Постарайтеся максимально задіяти простір біля вікна, а також кути кухні.


2. Кращі меблі для маленької кухні - кутова. У таких ящиках можна розмістити велику частину кухонного начиння або розташувати мийку - в наш час є спеціальні кутові моделі.

3. Відмінне рішення для маленької кухні повісити на стіну те, що не поміщається в шкафчиках. Це не сподобається любителям мінімалізму, зате чудово підійде для тих, хто любить експерименти. Повісьте на стіну рейлінгову систему, і ви зможете зробити так, щоб у вас на стіні висіли сковорідки або різноманітні ложки, ополоники тощо. Зверху ви зможете розставити баночки з крупами.

pic

4. Зменшіть глибину шкафчиків. Мова зараз йде про ті шкафчики , в які ви не вбудовуєте техніку. Їх стандартна глибина становить 60 см, але в магазині ви можете замовити з з глибиною 40 см, і цим заощадити 20 сантиметрів простору вашої кухні.

5. Придбайте міні-кухню. Якщо квадратура вашої кухні зовсім маленька, то прекрасним варіантом стане міні-кухня, в якій присутні всі необхідні компоненти меблів, але мініатюрних розмірів. Прийнято вважати, що ці меблі більше призначена для офісних приміщень, але практика показує, що і для домашньої експлуатації вони цілком підходять.

pic

6. Застосовуйте візуальні ефекти. Візуально кухню можна зробити набагато просторіше, ніж вона є насправді. Для цього віддайте перевагу меблям світлих тонів, а також розмістіть побільше світильників. Якісне освітлення змушує нас сприймати приміщення так, нібито воно більших розмірів, ніж є насправді.

7. На незадіяних стінах, наприклад, біля вікна або умивальника, можна розмістити полички, на яких можуть красуватись якась дрібниця, невелике кухонне приладдя або склянки, вази.

pic

8. Замість простого великого обіднього столу можна застосувати розкладний столик. Його дуже просто розкласти, коли до вас прийдуть гості або вся родина збереться разом. В інші ж моменти, поки ви готуєте, або поки не намічається званих вечерь, столик можна скласти, і він буде займати майже в два рази менше місця.

9. На внутрішніх стінках шафок можна зберігати предмети, якими ви часто користуєтеся. Якісь дрібниці, як, наприклад, книга рецептів. Або зробити дошку з записками. Практичне рішення для родини. Або ж пошейте полотно з кишеньками, в яке ви могли б помістити спеції і приправи.

pic

10. Зробіть замість простих ящиків висувні.Це полегшить вам доступ до предметів, які стоять глибоко, і одночасно дозволить функціонально задіяти більше площі ящика.

pic
alt='pic'>