Добровільно та власним коштом щоночі кількадесят екіпажів з числа рівненських автомайданівців патрулюють вулиці Рівного.

11 вечора, вулиця Степана Бандери. Гурт молоді відпочиває гучно.

Міліцію мешканці довколишніх будинків не викликають, дзвонять в координаційний центр і ось на місці три автівки автомайдану.

Головна мета таких патрулювань - показати громаді, що їх охороняють. Додаткові кількадесят патрулів на цивільних автівках змушують хуліганів задуматись. Здебільшого робота таких екіпажів обмежується профілактичними бесідами і постійним контролем всього міста.

А часом - доводиться допомагати правоохоронцям, особливо в оперативному розшуку. Хлопчина напідпитку їздив містом, і втік від ДАІшників. Заблокували шкоду правопорушника автомайданівці. Від освідчення на вміст наркотиків хлопчина відмовився, тож його водійське посвідчення залишиться в кишені інспектора, а автомобіль - поїхав на штрафмайданчик. "Вирішити питання на місці", просто давши хабара - неможливо.

Основна мета волонтерів, що патрулюють місто і вдень і вночі - стабілізувати ситуацію в місті і зробити його спокійнішим.