А вже у неділю рівнян об'єднали події сучасності. Євромайдан докотився і до нашого міста. За підрахунками організаторів, на Майдан Незалежності підтримати європейський вибір України вийшли майже три тисячі людей. А у так званому євронаметі біля пам'ятника Шевченкові зібрали понад 3 тисячі підписів за підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Підтримали всеукраїнську ініціативу і в Острозі.

Осіння негода не остудила європейських прагнень рівнян, котрі ще у суботу вийшли на головний Майдан міста. По обіді біля памятника Шевченку зібралися близько півтисячі людей. Усі разом співали національний Гімн.

Традиційно на майдані лунали вигуки «Україна в ЄС». Рівняни, немов гарячі пиріжки, розбирали листівки із "зубатими матрьошками", із закликом "Бойкотуй російське" - своєрідну відповідь на заборону наших товарів у Росії. А також підходили до мікрофона, щоб висловитися про нинішній стан речей у державі. Тим часом активісти збирали підписи рівнян на підтримку європейського вибору України.

Ті, кому друкованих листівок не вистачило, підписувалися на звичайному аркушеві паперу. Гучно відреагував на всеукраїнські події і Острог. Там, за підрахунками організаторів, до акції долучилося приблизно півтори сотні мітингувальників. Із вигуками "yes - ЄС", "Україна - це Європа" та співаючи державний гімн, колона рушила Острогом.

А двоє студентів Острозької академії на підтримку "Євромайдану" пробігли 35 кілометрів - від Острога до Здолбунова, назвавши цей пробіг "Шляхом на захід". Долали відстань хлопці, закутавшись у державні прапори. Кажуть, до пробігу готувалися два тижні і за 3 години 51 хвилину таки здолали відстань до Здолбунова.

Тим часом у центрі Рівного не припиняє роботу Євронамет. Там продовжують збирати голоси за підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Збір підписів триватиме до 29 листопада, їх обіцяють передати до представництва ЄС у Києві. Окрім того, рівнянам роздають листівки із закликом їхати до столиці самим та якнайбільше розповідати про важливість євроінтеграції.