Стаття, по якій начебто порушено кримінальне провадження проти рівненських громадських активістів, - "хуліганство".

"Я уже знаю з власних джерел, від працівників міліції, що кримінальне провадження дійсно порушене, - розповів депутат Рівне ради, один з учасників акції "Януковича - у космос" Олександр Курсик. - Порушене воно по факту, а не проти конкретної особи. Стаття кримінальної справи звучить як "Хуліганство". Але я уже дивився статтю й поки не зрозумів: за що саме. Портрет Януковича був відправлений вгору максимально вверх, якщо треба то в космос, щоб він подивився зверху на країну і побачив що ця країна достойна іти в Європу. Офіційно повістку вручили Примаку Віталію, тому його викликають в прокуратуру завтра чи післязавтра. (Віталік заносив повідомлення про акцію, тому він - відповідальна особа). Я консультувався з юристами, то підстав для кримінальної справи там немає. Акція була мирною і якогось паплюження Президента як особи не було".

Біля 20 години Олександр Курсик написав у Facebook: "Щойно принесли "Повістку про виклик". Завтра мене чекають на Пушкіна о 15 00."

Нагадаємо, у Рівному громадські активісти відправили Януковича у космос. Щоправда, не самого Президента а лише фото із його зображенням. Таким чином рівненські активісти висловили свій протест проти відмови уряду продовжувати працювати над підписанням Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом.