Потрійне свято сьогодні, 14 жовтня, відзначають рівняни. Адже нині День народження УПА української повстанської армії, День українського козацтва та Покрова пресвятої Богородиці. Вже традиційно до міста приїхав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Він відправив Божествєнну літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного та помолився за наш край та його жителів.

Поклавши квіти загиблим за Україну представники влади рушили до Покровського СОбору. Там сьогодні зібралося чимало рівнян, близька п'яти тисяч. У Соборі заповнені вщент і верхній і нижній храми. Божественну літургію проводить Патріарх Київської і всієї РУси - України Філарет. Під стінами собору людей не менше. У всіх святковий настрій, навіть незважаючи на те, що нині початок робочого тижня.

Святковий настрій не полишає і племінника Уласа Самчука генерала армії українського козацтва і січових стрільців Леонтія Самчука. Він з побратимами сьогодні представляє українське козацтво.

Молоді націонал-патріоти з прапорами готуються до святкової ходи. Після закінчення служби та хресного ходу зі сходів храму спускається Філарет. Прихожани не розходяться, ловлять кожне слово партіарха.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Рівне на Покрову приїжджає не вперше. Каже, йому до вподоби така традиція і він щиро молитиметься за всіх рівнян.

До теми: 14 жовтня - Покрова Пресвятої Богородиці та День українського козацтва