Дорожньо-транспортна пригода трапилася на перехресті вулиць Соборна – Пушкіна. За кермом автомобіля «ВАЗ 21083», був 28-річний Олексій. Чоловік різко виїхав з тротуару на дорогу і збив велосипедистку, яка рухалася по дорозі. Внаслідок ДТП дівчина отримала тілесні ушкодження, - повідомляє прес-служба ВДАІ УМВС в Рівненській області. Велосипед відновленню не підлягає. Окрім того, водій відмовився відшкодовувати завдані збитки.

- Чоловік відразу забрав свій транспортний засіб з місця ДТП, а пасажирка «жигулів» мені погрожувала, що ніби мене зроблять ще й винною - розповідає велосипедистка. За словами велосипедистки, там де стоять пішоходи саме звідти виїжджав автомобіль.

Постраждала Ольга Віюк це дівчина, яка займається кросс-кантрі (одна із спортивних дисциплін на гірському велосипеді, - прим. авт.) Дівчина була одягнена за всіма правилами: - Я була в повному екіпіруванні: шолом, яскрава жовта форма. Велосипед білий, а тому помітний. На вулиці було сонячно, їхала за правилами з правого краю дороги. Правила знаю добре, оскільки маю права та керую автомобілем. Водій мене помітив, проте не загальмував. Мабуть думав, що встигне проскочити. Уникнути зіткнення мені не вдалося, хоча і намагалася.

Коментарі Олі: Велосипед в’їхав у праве крило автомобіля і разом зі мною перелетів через капот. - Водій зупинився та вийшов, допоміг піднятись, - розповідає Ольга. - Відвів мене на лавку. Автомобіль із місця ДТП забрав. Перехожі зробили фото до того, як була забрана автівка, - розповідає Ольга. - Поруч з водієм сиділа жінка. Мені вона заявила, що працює слідчою по ДТП. Напевно натякала, що водій уникне відповідальності. Дзвонила якомусь чоловіку – Льоші. Тим часом мене забрали до лікарні із чисельними забоями. На ногу одягнули гіпс. Я повернулася на місце аварії вже на таксі. Там був мій чоловік. І якісь люди, певно «свої» водія. Вони погрожували фізичною розправою мені та моєму чоловікові. Кричали, нецензурно лаялися і навіть насміхалися, що ніби нічого їм за ДТП не буде. За словами Ольги, спочатку водій визнавав свою провину, але пізніше різко змінив думку. Чоловік заявив, що велосипедистка в’їхала в нього сама. - Водій хотів відразу компенсувати мені збитки, але передумав. Разом з тим, я боюся, що назріває чергова стандартна схема кругової міліцейської поруки. Після оформлення ДТП мені не дали контактів слідчих, які будуть розслідувати справу, свідчень у мене також не взяли.

pic

pic

pic