фото ілюстративне
Про архітектурні пам'ятки славнозвісного міста Острог знає кожен. Втім мало кому відомо, що якихось десять кілометрів від міста розташований Новомалинський замок. Що це за споруда, у якому вона стані вирішили дізнатися і ми.

Пейзажні краєвиди, які бачили не одну епоху. Це замок у селі Новомалин, що в Острозькому районі. Принаймні, це те, що залишилось від колись величної фортеці, розповідають історики.

Новомалинський замок біля якого ми знаходимось, це Батьківщина Томаша Сосновського. Він очолював Римську академію мистецтв. Із замкового комплексу найкраще збереглася вежа. Там знаходилися твори скульптора дев'ятнадцятого століття, - розповідає директор державного історико-кольтурного заповідника міста Острог Микола Манько.

На пагорбі над річкою. Саме тут розміщена фортеця чотирнадцятого століття.

Новомалинський замок був неприступною фортецею. Пов'язують замок із князем, який потім передав його своєму слузі Оліфейру.

Щоб популяризувати історичну пам'ятку та приваблювати туристів, кожного року у селі Новомалин проводять фестиваль, розповідає сільський голова.

З'їжджається багато людей. Проходять виставки, готуються народні страви. Досить цікаво так, - говорить голова Новомалинської сільської ради Лариса Козачук.

Пані Лариса додає, у школі учням розповідають про історію замку та водять туди дітей на екскурсії. Все, для того, аби вони пам'ятали та берегли історію рідного краю. 

Читайте також: відродження епох: мандрівка одного дня до історичного Острога

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber