Про користь імбиру люди знали з найдавніших часів. І якщо до недавнього часу імбир сприймався нами виключно як екзотичні прянощі, східні лікарі і донині вважають його панацеєю від усіх хвороб.

 В їжу використовують висушений і свіжий корінь імбиру. Найбільш корисним вважається імбирний чай зі свіжого кореня рослини, при цьому сушений імбир має більш гострий насичений смак.

Імбир - рослина невибаглива і ви можете з легкістю виростити його у себе на підвіконні.

Чим корисний імбир? Імбирний корінь є природним антисептиком, він вбиває патогенні бактерії і гельмінти, вважається ефективним засобом від отруєнь, саме тому імбир можна часто зустріти в азіатській кулінарії, як один з інгредієнтів в стравах з сирою рибою і морепродуктами (наприклад, суші).

У східній медицині корінці імбиру застосовують для зняття нудоти, головного болю, слабкості, тиску, від запаморочення, для лікування простудних захворювань і підвищення апетиту, підвищення імунітету і зміцнення нервової системи, відновлення зору і поліпшення пам'яті, і навіть в якості профілактики розвитку онкологічних захворювань.

З чого почати? До речі, імбир не тільки корисна рослина, але ще і дуже красива. Зовні він схожий на очерет, а його пурпурні квіти нагадують орхідеї, і він стане справжньою окрасою вашого будинку.

Садити імбир найкраще навесні. Розмножується він вегетативно, тобто шляхом ділення кореневищ.

Виростити його можна з кореневища, купленого в супермаркеті. Головне, щоб на цій частині кореня були нирки і він був досить свіжим. Також посадковий матеріал можна купити в магазинах насіння.

Щоб «розбудити» сплячі бруньки, і вони швидше дали паростки, потрібно помістити кореневище на ніч у воду кімнатної температури.

Як видалити складні плями з одягу: корисні поради для господині

Як посадити імбир?

Візьміть неглибокий, широкий горщик, а ще краще щось на зразок ящика або коробки - рости імбир буде вшир.

На денце коробки насипте шар дренажу, зверху засипте землею (придбайте в квітковому магазині грунт «Універсальний» або «Для овочів»).

Покладіть кореневище горизонтально, нирками вгору, присипте на пару сантиметрів землею.

Поставте горщик на підвіконня. Підтримуйте грунт у вологому стані, але не заливайте.

Як доглядати за імбирем?

Рослина любить вологу і сонце. Тому, коли з'являться пагони, стежте за тим, щоб їм вистачало води, і верхній шар грунту був весь час вологим, але не заливайте - інакше корінь згниє. У вегетаційний період любить обприскування.

У період вегетації імбир любить яскраве освітлення, але при цьому він не повинен знаходитися під прямими променями сонця. Любить свіже повітря. Найкраща температура 20-25° С, взимку 18-20° С, якщо нижче, настає період «спокою».

Перед вживанням вирощеного імбиру його шкірку потрібно зішкребти ножем.

Як позбутися від харчової молі на кухні: домашні засоби

Як вибір кави залежить від характеру людини?