Харчові метелики освоїли вашу кухню, і ви не знаєте, як їх позбутися? Просто спробуйте перевірені, домашні методи боротьби з цими обтяжливими комахами.

 Коли ви відкриваєте шафу на кухні, з нього вилітають коричнево-сірі метелики, а ви знаходите личинок в крупі або борошні? Це харчова міль. Щоб позбутися від неї, вам не потрібно використовувати спеціальні препарати. Просто спробуйте перевірені, домашні методи боротьби з цими комахами.

 
Позбавтеся від заражених продуктів
 
Харчові метелики люблять гніздитися в порошкоподібних і сухих продуктах, таких як мука, крупа, рис і т.д. Дорослі комахи відкладають яйця на упаковку, а їх личинки можуть прокушувати пакувальну плівку і протискуватися навіть через найменший розрив.
 
Якщо ви бачите нитки і шари в їжі, це означає, що харчова міль освоїла кухню. Якщо ви виявите слід в молочних продуктах, викиньте все в мішок для сміття, не забуваючи щільно зав'язати його, і негайно викиньте в сміттєпровід. Викидайте не тільки продукти, в яких присутня міль та її личинки, а й всі інші, з якими вони могли мати контакт.
 
Правильно мийте шафи
 
Наступний крок - ретельно вимити кухонні шафи, особливо в кутах. Личинки люблять ховатися в затишних куточках, тому що є залишки їжі, якими вони харчуються. Для цього використовуйте теплу мильну воду. Потрібно пропилососити задню частину шаф, а також підлоги і стіни кухні.
 
Що слід робити:
• не зберігайте харчові продукти, наприклад, спеції в поліетиленових пакетах. це сприятливе середовище для розвитку комах;
• протріть шафи та ємності оцтом або водним розчином 1:1 з оцтом з додаванням цитрусового або гвоздичного масла;
• поставте миску з гарячим оцтом на кухонну полицю, закрийте шафу і почекайте, поки оцет не охолоне;
• покласти висушені помаранчеві гвоздики і залишити на кухонній полиці, альтернатива - апельсинова або лимонна шкірка;
• покласти розігріту гвоздику в шафу і дати охолонути;
• залишити аромат ванілі на кухонній полиці.
 
Щоб запобігти потраплянню харчової молі на кухню, всі продукти слід зберігати в банках, але не в пластикових, а в скляних, оскільки вони є бар'єром для комах. Банки слід протирати зовні оцтом, а в середині можна покласти лавровий лист або запашний перець, які відштовхують цих комах.
 
У морозильник
Харчова міль зазвичай зустрічається в продуктах, які ми придбали. Тому, перш ніж покласти крупи в скляну банку, поставте їх в морозильну камеру на кілька днів. Личинки в них неодмінно загинуть.
 
Москітні сітки
На вікнах повинні бути москітні сітки, а на вентиляційному отворі решітки або сітка. Таким чином, ми знижуємо ризик потрапляння метеликів з сусідської кухні в нашу.