Бажаєте купити парфуми, але є сумніви щодо того чи це оригінал? Підробка тільки на перший погляд може бути дуже схожа на оригінал. Є кілька моментів, за якими можна розпізнати "репліку".

 Обгортка з целофану

Обгортка повинна бути щільно натягнута на коробку з парфумами, не збиратися складками, які не стовбурчаться на стиках. На ній не повинно бути слідів клею. Шви обгортки на справжніх парфумах спаюють без використання клею.
 
Картонна упаковка
 
Всередині картонної коробочки з оригінальним парфумом виробники зазвичай поміщають додаткову конструкцію з картону. Це робиться для того, щоб флакон був стійко закріплений, а відповідно не розбився і не пошкодився при транспортуванні.
 
Якість поліграфії
 
Всі написи на упаковці повинні бути чіткими, грамотними, без помилок. Також перевірте, чи правильно намальований логотип виробника та інші значки, на кшталт знака екологічної упаковки - темна стрілка вгорі, а світла - внизу. Крім того, на коробці повинні бути дата і місце виготовлення, термін придатності, склад, концентрація ефірних масел в парфумі.
 
 
Якість кришки
 
Кришка флакона з оригінальним парфумом добре тримається, не бовтається, виглядає абсолютно симетрично (якщо інше не передбачено дизайном). У кришки не повинно бути погано оброблених країв. Також потрібно звернути увагу на пульверизатор. Якщо він кволий і розбовтаний - то перед вами явно підробка.
 
Серійний номер
 
Так, у парфумів теж є серійні номери, але мало хто їх звіряє. Серійний номер повинен бути нанесений і на флаконі, і на картонній упаковці. Само собою, ці номери повинні збігатися.
 
Якість скла флакона
 
Оригінальний парфум обов'язково буде у флаконі високої якості. Його стінки повинні бути рівні, без сколів і дефектів, в склі не повинно залишатися повітряних бульбашок.
 
Знаки відмінності
 
Перевірте на офіційному сайті виробника обраного вами парфуму, чи використовує він додаткові елементи захисту від підробок. Це можуть бути голограми, тиснення або ще які-небудь елементи зовнішнього оформлення. На підробці, відповідно, цих елементів або не буде, або вони будуть неякісно скопійовані.
 
Колір рідини
 
Сучасні виробники парфумів використовують найрізноманітніші кольори для своєї продукції, рідина може бути і зовсім безбарвною. Але в будь-якому випадку якісний парфум не матиме яскравий або кислотний, неприродний колір.
 
Якщо ви вже придбали парфум, можна також провести експеримент і поставити флакон на пару годин в холодильник. Якщо рідина в ньому стане каламутною - перед вами точно підробка.
 
 
Стійкість аромату
 
Нанесіть трохи парфуму на зап'ястя. Оригінальний аромат буде чути на шкірі навіть через кілька годин, причому він розкриється новими нотками. Підробка за цей час просто вивітриться.

Ціна
 
Оригінальний парфум не буде коштувати дешевше 50 доларів за 50 мл. Вся інша парфумерія, яка підноситься як оригінальна, але при цьому має значно меншу ціну, є елементарною підробкою, скільки б вас не запевняли в зворотному. Якщо продавець наполягає на справжності, але ціна викликає сумнів - просите показати сертифікат на продукцію. Перед покупкою парфуму також варто подивитися його вартість на офіційному сайті.