Менше кандидатів і менше виборців. Експерти кажуть, цього разу явка людей, буде ще менша, аніж під час першого туру. Хто ж буде керувати містом наступні 5 років, залежить саме від рівнян, але чи будуть результати відповідати реальності через слабке волевиявлення дивіться далі.

Спокійно та швидко. 22 листопада у Рівному проходить другий тур виборів міського голови. Традиційно повторне голосування проходить значно швидше з кількох причин. Зокрема, найбільшу роль відіграє мала явка виборців через відсутність кандидата, якого обирали у першому турі. Не менш вплинули карантинні обмеження та не найкраща ситуація в країні, кажуть соціологи.

Політологи та соціологи сподіваються, що явка у другому турі буде хоча б не нищою ніж у містах, де повторне голосування відбулося тиждень тому. Зазначають саме байдужість громадян до волевиявлення може негативно вплинути на подальшу долю міста.

По даним екзит-полу традиційно в першій половині дня, особливо в ранкові години, голосують переважно старші люди. Ближче до обіду та вечора активізовуються люди середнього віку. Щодо молоді, їхня явка на порядок менша ніж у першому турі. Експерти пов'язують це із 5 питаннями Президента, зокрема одне з них могло привабити молоде покоління.

Перші результати екзит-полів можна побачити побачити після закриття виборчих дільниць. Втім, ми опитали рівнян та спробували дізнатися їх настрій та передбачення щодо виборів.

Соціологи додають, що все залежить від того, чий виборець буде мобілізованішим та відповідальним, що спостерігалося у першому турі.

Читайте також: Які порушення фіксували на виборах у Рівному