Забути не можна зберегти. Банально, але кому у цьому реченні ставити вам. Чи готові ви зберегти історію свого краю?.. Пропонуємо вам перед початком нового робочого тижня трішки абстрагуватися і поринути в історію невідомого будинку. Сьогодні ви маєте можливість не дати піти в забуття одному селу на Рівненщині.

 У матеріалі "Загублена Рівне нщина: історія села, що зникає" ми розповідали про село Гориничі, у якому нині мешкає аж... 7 жителів. Частина будинків тут з заколоченими вікнами, замурованими дверима і зачиненими хвіртками, аби недоброзичливості не зазирали до чужих осель. Кожен з цих будинків напевно має свою історію, а нам лишається лише здогадуватися, хто міг народитись і жити в такому будинку, гуляти цими вуличками, чи виглядати рідних у вікно (наприклад, таке як зазнімкували наші журналісти).

 Нам не хочеться, щоб історію забували. Тому пропонуємо вам трішки відволіктись і спробувати "відновити" вікно одного із будинків у селі Гориничі. 

 

(Це гра-пазл. Відновіть зображення. Для зручності перейдіть у повноекранний режим за допомогою кнопки в нижній частині віконця справа)

Або "відновіть" одну із хатин. Похилена огорожа навколо неї давно не зустрічала своїх господарів.

Шкода, що такі пазли складати легше, ніж реально відбудовувати такі хатинки. Але ви можете не допустити такого зі своїм домом. Забути не можна. Зберегти!

P.S. А скільки часу знадобилася Вам на "реставрацію"? Пишіть у коментарях!