фото ілюстративне
Бажаєте помилуватися красивим краєвидом, поблукати таємничими та старовинними замками, відвідати цікаві місця? Не обов'язково далеко їхати, адже наш край багатий на все це.

На першому місці, куди полюбляють їздити туристи є “Тунель кохання” у Клевані.

pic

Щоб відвідати це чудове та романтичне місце люди їдуть не тільки з нашої області. Вважається, якщо стоячи у "Тунелі кохання" людина загадає бажання знайти свою другу половинку або мати вічне та щире кохання, то воно обов'язково здійсниться. Серед місцевих жителів існує романтична легенда про те як з'явилася залізнична колія та сам тунель.Розповідають, що ідея створення залізниці, яка буде проходити через ліс прийшла польському інженеру. Він жив у селі Оржів, а кохав дівчину із Клевані. Хоча пізніше доля їх розлучила, проте така історія показує на, що спроможна людина, коли кохає. Та існує ще одна версія про те, що залізницю спеціально сховали поміж дерев, так як недалеко були розташовані військові бази. Сьогодні ж люди їдуть до "Тунелю кохання", щоб відпочити, зробити цікаві фото і просто насолоджуватися природними пейзажами. 

Дивіться ще: мандруй і знай свій рідний край: "Тунель кохання" [ФОТОРЕПОРТАЖ]

Далі йде місто Корець, де можна відвідати руїни Корецького замку, Свято-Троїцький жіночий монастир і костел Святого Антонія.

pic

Приїхавши до Свято-Троїцького жіночого монастиря Ви зможете не лише духовно відпочити та відчути свою єдність з Богом, а й прогулятися територією монастиря, подивитися як ведеться господарство та побачити мініатюрну копію монастиря, в якій живуть бджоли.

pic 

Читайте такожруїни величної фортеці на пагорбі семи куполів у Корці [ФОТОРЕПОРТАЖ]


pic

Також найстарішою пам'яткою міста є костел Святого Антонія, названого на честь святого Антонія Падуанського. За радянських часів костел був відданий під розміщення різних хімічних речовин. Але вже у 1990 році костел було повернуто католицькій громаді міста і сьогодні - це чудовий храм у стилі бароко.

pic 

Ще одним туристичним об'єктом став Дубенський замок і звісно ж Тараканівський форт. Дубенський замок - це справжня фортеця, яка вистояла не одну облогу.

pic

Приїхавши сюди Ви зможете оцінити Палац князів Любомирських, виконаний у ститі ренесанс та поблукати таємничими коридорами, які створюють справжній лабіринт.

Більше про Дубно: загублена історія: Велика синагога в Дубно [ФОТО]

Недалеко від міста Дубно розташоване цікаве місце - Тараканівський форт. Хоча від нього залишилися лише руїни, проте туристів приваблює його таємничість та природні пейзажі.

pic

Раніше форт був системою оборонних укріплень та мав 7 підземних рівнів. Сьогодні ж цікаво відвідати таке місце, поблукати його тунелями, відчути дух пригод і можливо побачити привидів, які по розповідям туристів не покидають Тараканівський форт.

Дивіться такожРівне нщина містична: загублені душі в стінах Тараканівського форту [ВІДЕО]

Подорожуючи Рівне нщиною варто відвідати і руїни замку у селі Губків. За свою довгу історію, а саме починаючи від 15 століття замок витримав багато нападів та оборон. Серед місцевих жителів існує легенда, що стіни замку тримаються до цього часу , завдяки курячим яйцям, які кидали у цемент і які були зібрані з населення у вигляді податку.

pic

Тут ви зможете помилуватися пейзажами річки Случ та просто відпочити серед природи.  Проте на цьому перелік цікавих місць не закінчується, адже Рівне нщина — це красивий та чудовий край.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber