Сучасний світ охопила справжня селфіманія! Однак, є місця та пам’ятки, на території яких фотографувати себе категорично заборонено.

 Складаючи плани на відпустку, краще заздалегідь знати, як і в яких країнах потрібно себе вести, щоб не потрапити в немилість місцевих жителів і правоохоронців.

Мекка - Саудівська Аравія

Мекка є найбільш важливим місцем паломництва ісламу. Ось чому влада країни просить паломників зберігати мирну релігійну обстановку в цьому місці, обмежуючи себе в бажанні зробити селфі.

Читайте також: Як дізнатися характер людини за її звичками?

Вестмінстерське Абатство - Великобританія

У найвідомішій лондонській церкві не можна робити селфі або будь-які інші фотографії. Місто хоче зберегти священну атмосферу будівлі. Поруч з храмом фотографуватися ніхто не забороняє, а от всередині - не можна.

Сикстинська капела - Ватикан

Як би вам не хотілося зробити селфі всередині перлини Ватикану, проте не вийде.

Заборона на фото тут вступила в силу з 1980 року, коли Ватикан отримав 4 мільйони євро на ремонт картин від Японського телевізійного фонду Nippon в обмін на ексклюзивні права на фото і відео на всі твори мистецтва Сікстинської капели.

Приморський район - Мумбаї

Індійське місто Мумбаї славиться прекрасними палацовими спорудами і чудовими краєвидами. Любителям селфі це місце здається ідеальним фоном для нових захоплюючих фото.

Однак, необережність туристів стала все частіше призводити до нещасних випадків у вигляді падіння в воду, і керівництво міста прийняло рішення заборонити робити селфі на Приморській набережній.

Пентагон - США

Штаб-квартира Міністерства оборони США – місце, яке дуже охороняється, щоб дозволити всім кому не лінь робити тут фото.

Тадж-Махал - Індія

Фотографуватися всередині Тадж-Махала суворо заборонено, оскільки він є мавзолеєм. А ось на вулиці можете знімати величну будівлю скільки завгодно, в тому числі і робити селфі на пам'ять.

Звичайно, не всі туристи дотримуються законів чужої країни, і в мережі іноді можна побачити зроблені нишком фото. Однак, цей ризик не є виправданим, так як людина в кращому випадку може отримати штраф, а в гіршому - бути і зовсім виселеною з країни із забороною на в'їзд.