У народі тиждень перед Вербною неділею прийнято називати Єврейськими кучками. Звідки пішла ця назва, як вона пов'язана з Християнською та Єврейською Пасхою і чому в ці дні завжди псується погода?

 У 2019 році православні християни святкують Світле Христове Воскресіння 28 квітня, католики - 21 квітня. Весь період Великого Посту пов'язаний з особливими великодніми прикметами, звичаями і правилами поведінки. За тиждень до православної Пасхи єврейський народ відзначатиме свій Великдень - Песах, в 2019 році іудеї зустрінуть Песах на заході сонця в п'ятницю, 19 квітня, і триватиме він до суботи, 27 квітня.

У народі давно помітили, що напередодні Песаха обов'язково псується погода, дмуть вітри, холоднішає, йдуть дощі. У народі тиждень перед Єврейською Пасхою та Вербною неділею прозвали Єврейськими кучками. Пояснень цій назві кілька, кажуть, що примхлива весняна погода ще не встановилася і скаче, немов на купині.

Є й інше пояснення поганій погоді на Єврейські Кучки. Справа в тому, що Песах кожен рік змінює дату свого святкування. Прив'язують Песах до фаз Місяця - його початок розраховують на першу повню після весняного рівнодення, на 14 день весняного місяця нісан. А на повний місяць змінюється атмосферний тиск, який приносить в наші краї холодне повітря, вітри і дощі.

Єврейські Кучки знайшли своє відображення в народних прикметах, вони завжди проходять напередодні Страсного тижня.

Як у Рівному підготуватися до стильного випускного?

Як захистити свій будинок від негативної енергії?