Більшість людей не вірять у прикмети і забобони, вважаючи їх глибоким пережитком минулого. Але це тільки на перший погляд. Досить придивитися до поведінки будь-якої майбутньої матусі і відразу ж стає ясно: напередодні такої важливої події у своєму житті, вона чітко дотримується забобон та прикмет. Пояснення цьому дуже просте: на підсвідомому рівні жінка хоче зробити все, щоб пологи пройшли легко, а малюк народився здоровим.

 Можливо, ви і противник так званих бабусиних «забобонів», але дізнатися їх буде цікаво.

• За багаторічними спостереженнями наших предків, склалася прикмета, що під час виношування дитини жінка не повинна шити, вишивати і в'язати. Нібито займаючись рукоділлям під час вагітності, вона ризикує «заплутати» пуповину дитині.

• Також в старовину майбутня матуся не мала заздалегідь купувати своїй майбутній дитинці одяг, оскільки вважалося, що злі духи встигнуть «зайняти» ці речі і це послужить перешкодою до народження дитини.

Читайте також: Обереги для спальні, які будуть охороняти ваше сімейне щастя

• Вважається, що жінка в положенні не повинна дивитися на різні каліцтва, інакше дитина народиться такою ж. Правда це чи ні - невідомо, але те, що емоції вагітної безпосередньо проектуються на дитину - правда, тому необхідно якомога частіше милуватися прекрасним і уникати негативних емоцій.

• Незвичайною і моторошною прикметою є те, що вагітній жінці не можна переступати плоди, «народжені» в землі (картоплю, моркву, буряк і т.д.) Обгрунтовувалося це тим, що в землю ховають мерців, а значить, що вона може забрати і немовля.

• Майбутнім породіллям рекомендується приховувати свою вагітність якомога довше, оскільки можлива негативна енергетика, наприклад, заздрість, можуть зашкодити не тільки матусі, але і ще не народженому маляті. З наукової точки зору це пояснюється тим, що вагітна жінка вкрай сприйнятлива до всіх негативних факторів.

• Питання: «Чому вагітним не можна стригти волосся?» Зараз цікавить багатьох. Не знаючи насправді істини, лише одиниці не дотримуються цього марновірства. А справа в тому, що ще з давніх-давен вважалося - саме в волоссі знаходиться життєва сила людини, і до самих «кінчиків» вони насичені корисними речовинами, тому зістригаючи навіть трохи волосся, вагітна позбавлялася додаткового «підживлення» організму.

• Фарбуватися майбутнім матусям теж суворо заборонялося: їх лякали тим, що дитина народиться з плямою на тілі. Швидше за все, так просто залякували молодих красунь, які не бажають припиняти «марафет» під час вагітності. Але насправді науково доведено, що хімічні елементи, що знаходяться в фарбі, проникають в організм матері і можуть посприяти проявам алергії після народження малюка.

Читайте також: Кімнатні рослини, які принесуть вам щастя

• Прикмета про те, що вагітній не можна сидіти на порозі, пояснювалася нашими предками наступним чином: поріг - своєрідна межа між чужим світом і домом, а деякі і зовсім вважали поріг кордоном між нашим і потойбічним світом. Саме тому в багатьох країнах вважається поганою прикметою навіть наступати на поріг, не те, що на ньому сидіти. Чи так це насправді, складно сказати, але на порозі все ж сидіти дійсно не слід, хоча б тому, що там дме і така поза зовсім несприятлива для вагітної.

• Про важкі пологи свідчить прикмета: «Не можна вагітним поліно переступати» (це ж стосується і різних палиць, і мотузок, і будь-яких інших перешкод). Можливо, таким чином, наші предки застерігали вагітних від широких різких кроків, які їм протипоказані.

• Існує ще одна прикмета для вагітних: «Не можна брати в руки кішку - буде багато ворогів».