Практично кожна дівчина з дитинства мріє про пишне весілля та красиву білу сукню. Мрія здійснюється, але що потім робити з весільною сукнею, аби не накликати на себе нещастя?

 І снує безліч прикмет і забобонів, пов’язаних з весільною сукнею, ще наші предки вірили, що сукня нареченої - потужний оберіг для сімейного щастя, тому були з нею вкрай обережні.

Вважається, що віддати свою весільну сукню, означає віддати сімейне щастя, тому, кому воно дістанеться. З огляду на ту значимість, якою наділяли весільну сукню ще наші бабусі, це цілком логічно, тому якщо не хочете віддати своє щастя, плаття потрібно зберегти.

Якщо ви не забобонні і все ж вирішили продати своє весільне плаття, то робити це можна не раніше ніж через рік спільного життя. Бажано продавати сукню людям, яких ви особисто знаєте, щоб воно було використано в правильних цілях.

Читайте також: Все, що потрібно знати про вінчання в церкві

Якщо вам здається, що весільна сукня вам не знадобиться, то помиляєтеся: вінчання, фотосесія, повторна церемонія через 10/15 років шлюбу або інша значуща подія. Зараз весільні сукні в основному класичного крою і цілком зійдуть за ошатне вечірнє плаття. Пам'ятайте, сукню  в якій вінчалися потрібно обов'язково зберегти.

Якщо наречена сама шила сукню, прикрашала її, наприклад, в'язала мереживо, то таке плаття не можна продавати за гроші, воно особливе, так як заряджене особливою енергетикою на сімейне щастя і благополуччя. Ви можете його передати у спадок або подарувати, але не продавати.

Перед продажем плаття потрібно підготувати, самостійно прати не варто, краще довірити цю справу фахівцям і віднести в хімчистку. Також переконайтеся, щоб на сукні не залишилося вашого волосся, ниточок, шпильок та іншого.

Читайте також: Подарунки на хрестини: що повинні подарувати хресні батьки дитині

Ні в якому разі не можна здавати свою весільну сукню в прокат.

Такі речі здатні накопичувати і притягувати енергетику, тому ви дуже ризикуєте своїм сімейним щастям і благополуччям.

Залишаючи плаття собі, усуньте дефекти. Якщо ви збираєтеся зберігати плаття як сімейну реліквію, потрібно привести його в належний стан, вивести плями, підшити та усунути інші дефекти. Вважається, якщо зберігати порване плаття, то свекруха буде ставитися до вас вороже. Якщо відірвані ґудзики, їх також потрібно пришити, інакше будуть постійні сварки з чоловіком.

Якщо ви вирішили зберегти цю річ, то не варто давати її на примірку подружкам або комусь ще. Такі речі особливі, вони можуть притягнути чужу енергетику, що негативно може вплинути на ваші стосунки з чоловіком.

Читайте також: 5 джерел удачі і позитивної енергії у вашому домі

Передавати у спадок. Це можна робити, якщо ви з чоловіком прожили довго і щасливо в шлюбі, тоді таке плаття є щасливим і принесе вашим дітям чи онукам тільки щастя. Але якщо ви розлучилися або прожили нещасливе життя, ділитися цим зі своїми дітьми не варто.

Ні в якому разі не можна викидати або спалювати. Такі дії можуть накликати на вашу сім'ю неприємності. Якщо ви не хочете нікуди його віддавати або продавати, але і зберігати не збираєтеся, перешийте його в плаття для доньки або використовуйте якось в інтер'єрі, але не спалюйте і не викидайте.