Лаваш - унікальний продукт на українській кухні. Його можна їсти без всяких начинок і соусів. І це буде смачно! Ще один безумовний аргумент на користь лаваша - з нього можна приготувати безліч неймовірно смачних страв на швидку руку. Потрібно тільки підібрати правильну начинку.

 Курка з огірками

Інгредієнти: лаваш - 1 шт., філе курки - 1 шт., соус соєвий - 2 ст. ложки, гірчиця в зернах - 1 ч. ложка, чорний мелений перець - за смаком, олія рослинна - 2 ст. ложка.

Як готувати: куряче філе нарізаємо тонкими скибочками, поливаємо соєвим соусом, додаємо гірчицю, перчимо й перемішуємо. Даємо постояти 15 хвилин. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо філе до золотистого кольору. Охолоджуємо. Мариновані корнішони нарізаємо довгими смужками. Загортаємо смажену курку і огірки в лаваш, звертаємо рулетом і подаємо до столу.

З оселедцем

Інгредієнти: лаваш - 2 шт., картопляне пюре - 300 г, кріп - 1 пучок, оселедець філе - 1 шт., цибуля - 1/2 шт., майонез - до смаку.

Як готувати: Один лаваш змащуємо майонезом і рівномірно розподіляємо по ньому картопляне пюре, змішане з подрібненим кропом. Другий лаваш змащуємо майонезом. Оселедець з цибулею пропускаємо через м'ясорубку і рівномірно розподіляємо по лавашу.

Лаваш з оселедцем укладаємо на лаваш з картоплею і щільно згортаємо рулетом. Розміщуємо в холодильник на 20-30 хвилин. Дістаємо, нарізаємо на порційні шматочки.

10 кращих начинок для пиріжків на швидку руку

За мотивами салату «Цезар»

Інгредієнти: листя салату - 200 г, філе курки - 200 г, твердий сир - 50 г, грудинка - 50 г, сухарі або грінки - 80 г, помідор або болгарський перець - 1 шт., соус «Цезар» (або майонез) - 4 ст. ложки.

Як готувати: нарізаємо грудинку і обсмажуємо до хрусткого стану. Дрібно нарізаємо м'ясо. Сухарики з білого хліба злегка рубаємо, подрібнюючи. Натираємо на дрібній тертці сир. Змішуємо в великій мисці всі інгредієнти: листя салату, обсмажену курку, дрібно нарізану грудинку, натертий сир. Додаємо соус і перемішуємо.

У центр лаваша викладаємо отриману суміш і насипаємо сухарики. Загортаємо і формуємо рулет. Нарізаємо його порційними шматочками.

З імбиром і беконом

Інгредієнти: філе курки - 200 г, листя салату - 200 г, бекон або салямі - 50 г, кисло-солодкий соус - 4 ст. ложки, маринований імбир - 100 г, кунжутне насіння - 50 г

Як готувати: куряче філе ріжемо на невеликі шматочки, паніруємо в сухарях і обсмажуємо до золотистої скоринки. Скибочки бекону підсмажуємо також до золотистої скоринки.

На пласт лаваша викладаємо листя салату, курку, бекон. Поливаємо кисло-солодким соусом. Викладаємо шматочки маринованого імбиру. Посипаємо кунжутом і загортаємо рол. Нарізаємо його порційними шматочками.

З маком

Інгредієнти: лаваш - 2 шт., мак - 2/3 стакану, Мед - 1/2 стакану, родзинки - 1/2 стакану, лимон – 1-2 шт.

Як готувати: мак і родзинки промиваємо. Лимон подрібнюємо в блендері. У невелику каструльку викладаємо мак, мед, подрібнений лимон і родзинки. Варимо цю суміш на повільному вогні 10-15 хвилин. Один лаваш викладаємо на другий і зверху розподіляємо остиглу начинку. Туго завертаємо в рулет. Змащуємо рослинним маслом і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до хрусткої скоринки. Остудити, розрізати на шматки і подати до столу.

Різотто з грибами і сиром: легкий рецепт приготування

Картопляні зрази з куркою: легкий рецепт приготування