Кожен городник старанно доглядає свої рослини і постійно думає, чим би їх ще удобрити аби збільшити врожай.

 Ідеальним виходом тут буде зробити самостійно добриво за допомогою дріжджів. Дріжджова підгодівля рослин зараз набуває величезної популярності, так як рослини на неї дуже благотворно відгукуються і результат її застосування перевершує всі очікування.

У такій підгодівлі є ціла маса плюсів. Дріжджові бактерії пригнічують різні грибкові захворювання рослин, а самі рослини не тільки отримують масу цінних мікроелементів і вітамінів, а й надзвичайно необхідний їм азот в легкозасвоюваному вигляді.

Дуже люблять дріжджову підгодівлю огірки, томати, перець і баклажани, і навіть квіти! Троянди від такої підгодівлі цвітуть просто приголомшливо, з легкістю виносять спеку і посуху. Любителям орхідей на замітку - підгодуйте їх дріжджовим розчином і ви порадієте результату.

Читайте також: Підживлення перцю для гарного врожаю

Дуже корисні дріжджі і для розсади - після підгодівлі вона виходить міцна і товстенька, майже не витягується. Взагалі дріжджі дуже благотворно впливають на кореневу систему, розсаду, навіть схожість насіння овочів та насіння квітів збільшується. На ранніх етапах розвитку рослин дріжджі є просто ідеальним стимулятором росту.

Любить дріжджову підгодівлю і суниця. А ось застосування такої підгодівлі для цибулинних спірне - вони надалі можуть погано зберігатися.

Порада: коли робите дріжджовий розчин, обов'язково візьміть тару побільше, щоб йому було де бродити.

Рецептів дріжджового підживлення рослин багато, і всі вони дуже прості. Розповімо деякі з них.

Спосіб №1. Складуємо в бочку всяку вирвану з городу траву (наприклад: бур'яни, обламані пасинки помідор, кволу проріджену зелень), заливаємо водою і нехай добу постоїть, гріється. Потім додаємо грам 500 дріжджів і залишаємо на дві доби. Добре буде туди накидати хлібних кірок, сухарів, черствого хліба і т.д. Далі цим розчином поливаємо рослини.

 Спосіб №2. На 3-х літрову банку води беремо півсклянки цукру і 4 пакетика сухих дріжджів. Вода повинна відстоятися і бути теплою. Спочатку в невеликій кількості води розводимо цукор і дріжджі, потім в цей розчин доливаємо воду, що залишилася. Все, ставимо в тепле місце, нехай собі бродить. Коли бродіння закінчиться, розводимо отриману рідину теплою водою (1 стакан бражки на відро води) і поливаємо наші огірки-баклажани (не менше 1 літра на рослину).

Читайте також: Фітофтора на помідорах: як боротися народними засобами

Спосіб №3. 50 грам сирих дріжджів розмішуємо у відрі теплої води, даємо настоятися 2-3 години і поливаємо рослини по півлітра під кущ.

Спосіб №4. 100 грам сирих дріжджів розмішуємо у відрі теплої води, додаємо півлітрову банку якогось старого варення або чогось солодкого і нехай бродить. Після беремо склянку бражки, розбавляємо в 5 літрах води і поливаємо під корінь або по зеленому листу.

Зверніть увагу!

Для того, щоб дріжджова підгодівля діяла, обов'язково потрібно тепло, тобто температура не нижче 20 градусів, і грунт повинен вже бути прогрітий.

Підгодовувати потрібно 2-3 рази за сезон. Квіти підгодовуємо в травні і ще раз влітку, овочі через пару тижнів після посадки у відкритий грунт і ще днів через 20. Також полийте вашою бражкою рослини, що пересаджувалися, а ще кволі та хворі.

Поливати дріжджовим розчином можна не тільки під корінь, але і по зеленому листу. У цьому випадку він діє як позакореневе підживлення і плюс захищає рослини від різних грибкових захворювань.