Збудували давньоруську лодь, розчистили територію для майбутнього музею, реконструювали піч, укріпили берег, зводять прототипні стародавні альтанки. На березі озера Басів Кут триває робота і попри карантин. Активісти створюють парк історичної реконструкції «Городище Оствиця» у підніжжя стародавнього городища. А нещодавно на ньому стартували розкопки. Археологи вже мають чим похвалитись. Знахідки стануть частинкою історичного парку.

Археолог Олексій Войтюк разом з колегами проводить розкопки на давньоруському городищі Басового Кута. Працюють на залишках укріплення, яке використовувалось у якості оборонної споруди. Наразі розкопали розвідкову траншею.

Поки досліджують поверхневий шар ґрунту. Планують розкопати територію у 20 метрів. У 12 столітті на частині пагорбу було кладовище. Тому археологи можуть тут знайти кістяки, предмети поховання, житлові споруди та фрагменти посуду.

Читайте також: #Підтримайсвоїх: Що змінилося в Рівне нському обласному краєзнавчому музеї після карантину?

Знахідки реконструюють і вони стануть частинкою музею під відкритим небом. Над його створенням вже кілька місяців працює команда активістів. На березі озера Басів Кут триває будівництво парку «Городище Оствиця». Роботи йдуть і попри карантин.

Нещодавно на березі озера реконструювали піч XI століття. Привезли глину, основу та каркас сплели з гілок верби. На все наложили глину і створили прототип стародавньої печі. У ній вже пробували готувати.

Пригощати туристів стравами з печі планують на свята. Для прикладу, під час фестивалю прадавніх човнів. Нещодавно активісти добудували і спустили на воду давньоруську лодь, тогоріч варязький дракар. Вже катають всіх охочих. Через карантин чимало заходів відтермінувались, а також є затримка із фінансуванням. Але міські чиновники пообіцяли вирішити ці проблеми аби місто мало унікальний музей під відкритим небом.

До теми: #Підтримайсвоїх: Рівне нський обласний академічний театр ляльок оновив репертуар під час карантину 

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”