Культурне життя вирує навіть на карантині. Пандемія коронавірусу не зупинила митців. Вони і далі продовжують творити. До прикладу колектив Рівненського академічного театру ляльок під час карантину оновив репертуар та виготовив цікаві декорації. Актори вже готуються до нового театрального сезону. Звісно дотримуючись карантинних обмежень. Більше про життя театру на карантині, - дивіться у наступному сюжету циклу "Підтримай своїх".

 Порожня зала без сміху дітей та ляльки, які очікують на свій вихід на сцену вже третій місяць. Карантин призупинив активне життя людей. Втім, не їх - колектив Рівне нського обласного театру ляльок період карантину провів з користю.

"Театр не припиняв свою роботу, адаптовувались до нових умов. Ми передивилися свій репертуар. Що треба - поновили в матеріальному плані, зробили води акторів, поміняли, подивилися...попрацювали", - говорить Володимир ДАНИЛЮК, директор Рівне нського обласного академічного театру ляльок.

Спершу актори працювали в режимі онлайн.

"Робили читки вистав, працювали над текстами, а потім вже зібралися тут в театрі і проводили репетиції. Це можна робити. До 10-ти ми там збиралися", - додає Володимир ДАНИЛЮК, директор Рівне нського обласного академічного театру ляльок.

"Були звичайно онлайн репетиції, онлайн робота", - каже Олена ТКАЧУК, артистка.

Зараз колектив Рівне нського обласного академічного театру ляльок працює над повноцінною виставою "Ріпка".

"Іде робота з художником, іде робота з акторами. Ми працюємо і терміни...і про терміни коли це буде, говорити рано...якнайшвидше", - додає Олена ТКАЧУК, артистка.

Наталія Гуріна створює ляльки та декорації для вистав. Під час карантину робила ескізи вдома. Зараз - повернулася в театр.

Творчий колектив активно повертається з дистанційної роботи до звичного режиму. Кажуть, скучили за маленькими глядачами. Готують для них цікаві вистави у новому театральному сезоні.

“Проект здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”