Карантин вніс корективи у життя чи не всіх українців. Одні призупинили свою роботу, інші - дистанційно продовжували свою діяльність. Працівники Рівненського обласного краєзнавчого музею використали карантин з користю: зробили ремонт у сховищі, поповнили колекцію експонатів, провітрили виставкові вітрини та підготували нові експозиції. Про карантин з користю дивіться у наступному сюжеті циклу "Підтримай своїх".

Карантин - не час опускати руки. Такого принципу дотримуються у Рівне нському обласному краєзнавчому музеї. Під час карантину колектив працював дистанційно.

"Зраділа цій паузі, тому що я могла розшифрувати касети, які давно записувала старожилів нашої області ще на початку 2000-х років, то усєта, то виставка і ти не встигаєш їх зробити. Я спокійно їх прослухала і розшифрувала для себе цікаві записи," каже Алла Українець, старший науковий співробітник відділу етнографії.

Дистанційно готували виставки.

Зараз Алла Українець готує виставку присвяченій Катерині Десницькій. Це волинянка, яка вийшла заміж за принца і відтак стала сіамською принцесою. Її сестра проживала на Рівне нщині . Коли виставку зможуть побачити - відвідувачі музею, наразі невідомо. Оскільки діють карантинні обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #Підтримайсвоїх: Відомий спідвеїст в період пандемії COVID-19 рятує життя людям

А тому музейники під час карантину проводять онлайн заходи: екскурсія присвячена Дню Європи, круглий стіл до 500-річчя Нобельського Євангелія, а ще вперше Музейні гостини відбулися з електронному форматі.

"За всі роки, які у нас є фотографії ми їх представили і їх озвучили виступами тих, музичних колективів, які майже кожного року приїжджають до нас на Музейні гостини", - каже Олександр БУЛИГА, директор Рівне нського обласного краєзнавчого музею.

Під час карантину музейники поповнили колекцію експонатів.

Музейники провітрили вітрини та зробили реекспозицію колекції мінералів професора Авдеєєва.

А ще зробили ремонт у сховищі фондів музею, де будуть зберігатися предмети образотворчого мистецтва.

Період карантину музейники використовують з користю - готуються до відкриття виставок та чекають на відвідувачів. При вході в музей всім працівникам обов'язково проводять температурний скринінг та дезінфікують поверхні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #Підтримайсвоїх: Шити у 82 роки: у Дубно небайдужі люди нашили більше 4 000 масок у час пандемії