Кухня - одне з місць, в яке хочеться додати трохи зелені. Тим більше, що це корисно. Не менш важливо зрозуміти, які саме рослини можна вирощувати в умовах кухні.

 Поверхні кухні і пряме сонячне світло обмежені, а високі температури і кіптява можуть перешкодити кімнатним квітам рости. Проте, є рослини, які відмінно уживаються в екстремальних умовах кухні, більш того, вони дуже корисні і чекають своїх господарів.

Англійська плющ

Цю досить витривалу кімнатну рослину досить легко підтримувати. Англійський плющ добре росте в тіні і місцях з невеликою кількістю сонця, так що це хороший варіант, якщо ваша кухня не отримує достатньої кількості природного світла.
Довгі, звивисті лози на перший погляд можуть здатися непрактичним вибором, але вони роблять рослину ідеальною для високої полиці, а це значить, що рослина не буде заважати вам пересуватися по кухні. А найголовніше - його листя поглинають формальдегід, поширена забруднююча речовина в приміщенні.
 
Алоє вера
 
Алоє вера - відмінна рослина для кухні. Не вимагає прямого сонячного світла і потребує хорошого поливу тільки кожні три тижні. Більш того, добре мати під рукою корисну рослину на випадок нещастя: просто розріжте лист, витягніть трохи гелю алоє, щоб заспокоїти порізи і опіки.
 
Кухонні трави
 
Виростіть свої улюблені трави - базилік, м'яту, розмарин і багато іншого прямо на кухонному підвіконні. Ароматні їстівні пряні трави отримають необхідне сонце, а свіжі інгредієнти для страв будуть завжди під рукою.
 
Венерина мухоловка
 
Кому сподобаються маленькі жучки, спокушені крихтами, сміттям і ароматами, які обов'язково є на кожній кухні? Боріться зі шкідниками за допомогою рослини Діонея або Венерина мухоловка. Просто тримайте її подалі від прямих сонячних променів.
 
Хлорофітум
 
Є причина, по якій хлорофітум є одним з найпоширеніших кімнатних рослин: це так просто! Довголиста рослина віддає перевагу яскравому, непрямому сонячному світлу, але вона ще може виживати в тінистих або малосонячних місцях, і її потрібно поливати тільки раз в тиждень. Як і англійський плющ, це відмінна рослина, яку можна поставити на полицю або влаштувати в підвісному горщику. Вважається, що дана рослина очищає повітря.

Тещин язик
 
Хочете рослину, яку виглядає чудово, і вимагає мінімальних умов для життя? Тоді вибирайте «тещин язик». Довге, широке, міцне листя рослини симпатичне, а догляд не викликає турбот. Помістіть рослину в куток кухні, де вона може отримати трохи сонця, але не буде насичена сонячним світлом. Зачекайте, поки грунт не висохне, вона не любить, коли її поливають. Одне застереження: рослина токсична для кішок і собак.
 
Каламондін апельсин
 
Апельсинове дерево каламондін принесе на кухню яскравий колір і аромат. Цьому витривалому дереву буде краще при сонячному світлі, але може рости і в більш темних місцях. Хоча дерево може досягати метра і вище, зазвичай воно коротке і схоже на чагарник. Вам доведеться набратися терпіння, якщо ви сподіваєтеся коли-небудь з'їсти апельсин на своїй кухні. Для дозрівання апельсина може знадобитися цілий рік.