Напередодні літніх канікул аналітики платформи OLX з'ясували, яку роботу готові запропонувати роботодавці молоді. Серед усіх вакансій - 63% з неповною зайнятістю, а в 74% оголошень студентам пропонують постійну роботу.

 Найбільша кількість пропозицій для початку кар'єри чи підробітку - в Київській області, а найпопулярнішими варіантами серед студентів стали робота на дому і вантажниками.

Сезон відпусток - хороша можливість для роботодавців залучити молоді кадри з подальшою перспективою на співпрацю. За даними платформи OLX, компанії охочіше шукають молодих співробітників на постійну роботу, ніж на тимчасову. Така тенденція вказує на бажання роботодавців вчити і виховувати студентів, вибудовувати з ними тривалі відносини, щоб до початку осені мати в штаті вже досвідчених фахівців.

Читайте також: Топ-6 туристичних місць де категорично заборонено робити селфі

У більш ніж половині вакансій студентам пропонують неповну зайнятість, гнучкий графік, що дозволяє молоді поєднувати роботу з літніми вечірками, подорожами і активним відпочинком.

У Київській області зосереджена найбільша кількість вакансій для студентів - 39% від усіх оголошень в категорії «початок кар'єри і студенти» на платформі OLX Робота. Високі шанси також знайти роботу в Дніпропетровській і Харківській областях. А ось студентам, які проживають в західних регіонах, потрібно докласти зусиль, щоб знайти роботу. На Тернопільщині, Івано-Франківській, Рівне нській областях і на Волині найменша кількість вакансій для студентів.

Топ-5 областей за кількістю вакансій для студентів:

Київська - 39%

Дніпропетровська - 9%

Харківська - 9%

Одеська - 6%

Львівська- 4%

Читайте також: Як заощадити на відпочинку в Європі: цікаві поради

Молодь активно реагує на пропозиції, в описі яких згадується дистанційна робота, робота за комп'ютером, щоденна оплата. Такі оголошення отримують найбільшу кількість відповідей, а роботодавці пропонують за цей вид діяльності від 200 до 800 грн в день.

Зайнятість пов'язана з фізичною працею також опинилася в рейтингу популярних вакансій серед студентів - частіше відгукувалися на оголошення з пошуку вантажників, кур'єрів, розклеювачів оголошень. Залежно від кількості робочих годин зарплата кур'єрів і вантажників може скласти від 200 до 1000 грн.