Для будь-якої закоханої пари, яка мріє незабаром одружитися, вибір дати весілля - справа дуже важлива. Одні вибирають дату для одруження навмання, інші - відповідно до рекомендації астрологів, а ті, хто сповідує православ'я, визначають найбільш сприятливу дату для весілля за церковним календарем.

Згідно з православною традицією не можна одружуватися в дні посту і великі свята. А шлюби, укладені в четвер, суботу або вівторок не схвалюються. А в які дні краще одружитися за церковним календарем?
 
Сприятливі і несприятливі дні для весілля в 2019 році по місяцях
 
Січень
 
Укладати шлюб краще після 20 числа. Так, з 1 по 6 січня - дні Різдвяного посту, а 7 і 19 - великі свята, Різдво і Хрещення Господнє відповідно. А дні Святок (з 7 по 19 січня включно) вважаються несприятливими днями для одруження.

Лютий
 
У лютому не можна одружуватися тільки 15 числа, в Стрітення Господнє. Також не призначайте весілля з 17 по 19 лютого - це несприятливі дні для весілля.
 
Березень
 
Після 10 березня не можна вінчатися, так як 11 числа починається Великий піст.
 
Квітень
 
Пам'ятайте, що 27 квітня 2019 року - Великдень, тому весілля не повинне випадати на період Великого посту, Благовіщення і сам Великдень. Після Великодня дні для весілля сприятливі, правда, в цьому місяці залишається їх зовсім небагато.

Травень
 
Весь травень 2019 року, згідно з церковним календарем, сприятливий для проведення весільного торжества.
 
Червень
 
У червні 2019 року 2 несприятливі дні для весілля - це Вознесіння Господнє і день, що передує йому. Таким чином, не призначайте весілля на 5 і 6 червня 2019 року. Також не можна одружуватися на 39-й і 40-й день після Великодня.
 
Липень
 
У липні 2019 року не варто одружуватися до 12 числа включно, а після 14 - можете сміливо вступати в шлюб.
 
 
Серпень
 
У серпні сприятливими для одруження є перші 2 тижні, до початку Успенського посту.

Вересень
 
Вересень традиційно вважається весільним місяцем. При цьому не можна вступати в шлюб 11, 21 і 27 вересня - це будуть церковні свята.
 
Жовтень
 
У жовтні 2019 року краще одружуватися у другій половині місяця. Перші 2 тижні несприятливі для одруження.
 
Листопад
 
У листопаді не можна одружуватися 1 і 2 числа - це дні поминання покійних, а також 28 - 30 числа - це дні Різдвяного посту.
 
Грудень
 
У цей місяць одружуватися не можна, так як це період Різдвяного посту.