Кінетичний пісок вже давно став трендом серед розвиваючих іграшок для дітей. Кілька років тому цей пісок заполонив усі дитячі магазини, мами шукають різні види кінетичного піску в Інтернеті і навіть замовляють з-за кордону. Ми зекономимо ваш час і гроші і пропонуємо 3 рецепти приготування кінетичного піску власноруч у домашніх умовах.

Кінетичний пісок прийшов до нас зі Швеції і спочатку він використовувався скульпторами, а зараз ним граються, його застосовують для терапевтичних цілей з метою релаксації не лише дітей, а й дорослих.

Що ж це таке?
Кінетичний пісок – щось середнє між звичайним піском і пластиліном. Він нагадує звичайний мокрий морський пісок, проте, при роботі з ним виникає вражання, ніби це пластилін, він стає в’язким і набуває різноманітних форм. Такий пісок ідеально ліпиться, але після гри з ним руки залишаються чистими, він не боїться води і після висихання швидко відновлює всі свої якості.

Проте, не зважаючи на усі плюси кінетичного піску, він має один великий мінус – висока ціна, у порівнянні зі звичайним пластиліном чи піском. Саме тому ми хочемо поділитись з вами кількома способами, як зробити кінетичний пісок в домашніх умовах, використовуючи мінімум коштів.

ВАРІАНТ 1
Вам знадобиться: пісок очищений (100 гр.), клей силікатний (2 ч.л.), спирт борний (4 ч.л.), харчовий барвник (1 ч.л.). Для приготування використовуйте лише харчові барвники або гуаш.

В невеликій посудині змішайте клей і спирт, в отриману масу додайте фарбник. Після цього невеликими порціями додайте пісок і знову ретельно перемішайте. Рекоменлуємо використовувати пісок, який продається у зоомагазинах, там він ретельно очищений і в ньому немає зайвих домішок.

ВАРІАНТ 2
Вам знадобиться: пісок очищений (4 склянки), крохмаль картопляний (2 склянки), вода (1 склянка).

Змішуємо крохмаль з невеликою кількістю води, поступово додайте в отриману суміш пісок. Слідкуйте, щоб суміш не була надто рідкою, тому не використовуйте усю кількість води відразу.

ВАРІАНТ 3
Вам знадобиться: сода харчова (200 гр.), розпушувач тіста (100 гр.), миючий засіб для посуду (100 мл.).

В невеликій посудині змішайте усі сухі інгредієнти, поступово додайте туди миючий засіб і вимішайте руками до однорідності.
Зберігайте пісок в закритому контейнері для зберігання продуктів.

Для прикладу, пропонуємо вам відео з перевіркою кількох способів виготовлення кінечтиного піску. 

Читайте також: 10 крутих лайфхаків, які полегшать життя батьків

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber