Кухня - це практично головне місце в будинку, тому кожна господиня прагне до того, щоб там завжди було чисто і затишно. Як правильно організувати зберігання на кухні і які хитрощі використовувати, щоб на полицях завжди був порядок?

На кухні є речі, які ми використовуємо досить часто, є ті - які потрібні вкрай рідко, а є такі, як наприклад, пакети з супермаркетів, які скупчуються зі швидкістю світла і тільки захаращують простір. Як з цим впоратися і які пристосування використовувати читайте далі.

- Місце між стіною і холодильником можна використовувати для зберігання фартухів і господарських тканинних сумок. Для цього вам знадобляться лише кілька гачків на силіконовій присосці.

- Рулони з пергаментом, фольгою, харчовою плівкою і рукавом для запікання зручно зберігати в круглій коробці у формі тубуса. Таку коробку можна поставити в ящик вертикально, такі пристосування будуть займати мінімум місця і їх буде дуже зручно діставати.

- Щоб капронові і залізні кришки від банок не були розкидані по всьому ящику, обріжте верхівку у пластиковій пляшці і складіть всі кришки в отриману ємність.

- Для дрібниць і кухонного приладдя, які ви рідко використовуєте, придбайте спеціальні ящики. Кілька таких органайзерів можна зручно розмістити в кухонній шафі і скласти туди. Таке зберігання буде виглядати акуратно і вам буде зручно знаходити потрібний предмет.

- Використовуйте місце на дверцятах під мийкою по максимуму, повісивши туди кілька гачків. На одному з них можна зберігати господарські рукавички, на іншому - губку для миття посуду в спеціальному контейнері. - Кухонні рушники дуже зручно зберігати у великій коробці з-під взуття. Акуратно скрутіть кожен рушник рулетиком і компактно складіть в коробку. У такому вигляді їх легко виймати і в ящику завжди буде порядок. - Крупи можна зберігати в спеціальних контейнерах або ж в скляних або пластикових пляшках від молока. Такі високі пляшки дуже компактно поміщаються в кухонному ящику і вкрай зручні у використанні.

- Обробні дошки легко можна зберігати в навісному ящику, зробивши для них спеціальну нішу за допомогою телескопічних штанг. Це пристосування схоже на те, на якому висить шторка у ванній кімнаті, тільки менших розмірів.

- Поліетиленові пакети зручно зберігати в паперовій коробці з-під серветок. Головне вибрати ту, яка підходить за розміром вашого ящика і акуратно скласти в неї пакети.

- У невеликих баночках від дитячого харчування можна зберігати різні спеції і прянощі. Такий спосіб зберігання дуже зручний, так як при використанні спеції не прокидаються, запахи між собою не змішуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко та просто почистити витяжку на кухні Як і чим відбілити білі речі в домашніх умовах?