Якщо ви замислюєтеся про ремонт, то напевно перед вами вже постало питання вибору шпалер. Хотілося б, щоб вони були максимально якісними і мали інші важливі характеристики. Але якщо ви вирішили декорувати кімнату дитини, то до дитячих шпалер у вас має бути ще більше вимог.

Особливості складу

Перш за все, зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлені дитячі шпалери. Вони повинні бути екологічно чистими і безпечними з метою уникнути алергії або інших проблем зі здоров'ям у вашої дитини.

Також для дитячої кімнати підійдуть шпалери,які можна мити, а ви напевно зіткнетеся з такою проблемою. А ось вінілові шпалери легко пошкодити, тому заздалегідь продумайте, чи готові ви постійно їх міняти або краще відразу підібрати як можна більш міцний варіант.

Також вам підійдуть рідкі шпалери. Вони володіють особливою міцністю, практичністю і є екологічно чистими, до того ж пошкодження на них можна легко і швидко усунути.

pic

Вибір колірної гами

Наступний момент, на який варто звернути увагу - це малюнок. Пам'ятайте, що настрій дитини залежить від багатьох факторів, в тому числі і від того, як оформлений інтер'єр, а, отже, навколишнє оточення повинне бути веселим і яскравим.

Малюнок на шпалерах повинен бути позитивним і життєрадісним, але при цьому залишатися спокійним і не викликати втому очей.

Зазвичай молоді батьки віддають перевагу шпалерам, на яких зображені герої казок або мультсеріалів, або ж вибирають якусь загальну тематику (наприклад, підводний світ, космос або футбол).

Якщо Ви вважали за краще вибрати шпалери з однотипним малюнком, розбавте інтер'єр додатковими предметами декору: це можуть бути картини, панно, колажі. Буде чудово, якщо стіна вашої дитини буде прикрашена його малюнками.

Як ми вже говорили, з часом шпалери в дитячій кімнаті слід міняти, що буде впливати на розвиток ігрової та розумової діяльності малюка. При цьому забарвлення не повинне чинити негативний вплив на психіку і темперамент дитини. Картинка не повинна набридати і втомлювати.



pic

Тепер зупинимося більш детально на виборі кольору. Не секрет, що колір дитячих шпалер в інтер'єрі впливає не тільки на психіку, але й на фізичну активність, тому до цього питання варто підходити обережно.

Найбільш простий спосіб - це поєднання класичних кольорів (білого і чорного), проте в дитячих кімнатах такі кольори використовуються рідко.

Проте, вони підійдуть, тому що білий колір уособлює гармонію і тишу, заспокоює нервову систему, а чорний символізує ніч і спокій. До речі, комбіновані шпалери в дитячій кімнаті відмінно підійдуть, якщо у вас кілька дітей.

Фіолетовий в інтер'єрі: як поєднувати з іншими кольорами

Що стосується білого і чорного кольорів, ми все-таки не радимо вам використовувати їх в ранньому віці дитини, тому що до п'яти років формуються емоційні особливості людини, і дитина повинна отримувати якомога більше позитивних вражень від навколишнього світу, в тому числі і від кольору своєї кімнати.

Якщо в ранньому віці питання із забарвленням можна було вирішити за допомогою малюнків і композицій, то в період, коли ваша дитина підросте, потрібно задуматися про те, який колір буде найкращим, тому що для хлопчиків і дівчаток ці кольори відрізняються.

Шпалери в дитячих кімнатах для хлопчиків і дівчаток відрізняються за принципом їх інтересів і створення атмосфери, необхідної для того, щоб розвивати певні якості у тієї чи іншої статі.