Головне в спальні - організувати інтер'єр відповідно до правил, які дозволять вам комфортно поспати. Зрештою, ми витрачаємо третину нашого життя в ліжку. Тим часом, ми часто несвідомо порушуємо ці правила. Які помилки ми робимо найчастіше?

Погано підібраний матрац

Протягом багатьох років багато хто вважав, що найкращі матраци повинні бути такими ж міцними, як дошки. Тим часом, хороший матрац повинен бути пружним, адаптуватися до форми тіла, тобто не надто жорстким і не надто м'яким. Як це перевірити?

- на хорошому матраці хребет людини, яка лежить на боці, повинен бути прямим;

- при лежанні на спині, поверхня матраца повинна приймати форму хребта.

Матрац варто вибирати по вазі тіла - чим менше ми важимо, тим м'якше він повинен бути. Кращі матраци виготовлені з натуральних матеріалів, з гладкою поверхнею без канавок і декоративного стьобаного полотна.

Занадто низьке ліжко

Матрац не повинен лежати прямо на підлозі. Матрац або кушетку слід розташовувати на мінімальній висоті 40-45 см від підлоги. Але ще більш важливо: матрац, що лежить на підлозі, стає брудним швидше. Матрац «витирає» підлогу, що погано відбивається на нашому здоров'ї. Крім того, комфорт сну поліпшується, коли ми спимо трохи вище.

Дайджест гарячих трендів в інтер'єрі, які варто спробувати

Немає доступу до ліжка

Ліжко в кутку кімнати - це не дуже гарна ідея. У спальні з двоспальним ліжком вона не функціонує - одна людина може турбувати іншого, намагаючись лягти на своє місце. Варто забезпечити доступ до ліжка з обох сторін.

Ми забуваємо про нічний столик

Тумбочка - це невеликий предмет меблів, але він вкрай необхідний. Вона не обов'язково повинна бути предметом з спального гарнітура. Це важливий меблевий предмет, на який ви можете покласти книгу, поставити склянку води, будильник.

Дзеркало біля ліжка

Дзеркало, встановлене уздовж ліжка - найголовніша помилка в інтер'єрі спальні. Можливо, вам подобається розглядати себе, лежачи в ліжку. Однак фахівці стверджують, що згодом ви відчуєте тривожність. Тому, якщо хочете мати дзеркало в спальному приміщенні, розташуйте його таким чином, щоб не побачити себе в дзеркалі.

Наприклад, підлогове дзеркало, яке можна повертати в будь-яку сторону. А ось шафа купе з дзеркальним фасадом може зашкодити вашому здоров'ю, якщо розташований навпроти ліжка.