Функціональна, акуратна і стильна кухня - запорука зручності і безпеки. Що варто враховувати при дизайні кухні аби уникнути помилок?

1. Брак місця для зберігання - найбільша помилка в проектуванні кухонь. Це призводить до заставлених робочих поверхонь, робить роботу незручною, а кухню - неакуратною. Тому при проектуванні кухні варто виділяти на зберігання якомога більше площі, необхідної для розміщення посуду, продуктів і техніки. Це особливо важливо в маленьких кухнях - можна пожертвувати площею підлоги, але не варто зменшувати функціональність найголовнішого - кухонних меблів. Щоб створити додаткове зберігання в уже обставленій кухні, використовуйте компактні шафки, навісні полиці, гачки і рейлінги, органайзери і контейнери.

2. Зайва економія - це "хитрість", яка часто обертається розчаруванням: особливо це стосується кухонних меблів, які повинні бути стійкими до забруднень і агресивних дій гострих предметів, холоду і спеки. Занадто дешеві меблі можуть не виправдати ваших очікувань, втратити зовнішній вигляд або зовсім вийти з ладу. Звичайно, бюджетний - не означає неякісний, але при покупці меблів, які коштують дешево, потрібно особливу увагу приділяти тому, з яких матеріалів вони зроблені, і якості фурнітури.

Лайфхаки для інтер'єру, які зроблять ваш будинок затишнішим

3. Неправильний вибір стільниці. Стільниця - це один з найважливіших елементів кухні, на який припадає основний удар. Деякі з матеріалів стільниць є дуже практичними і зносостійкими, інші - вимагають мінімального догляду, треті - скоріше декоративний варіант. Тому при виборі матеріалів орієнтуйтеся на власний спосіб життя: адже для двох різних сімей вибір стільниці буде відрізнятися, якщо в одній готують кожен день по кілька страв, в іншій - тільки розігрівають і заварюють напої.

4. Блокування кухонного трикутника - помилка, яка робить роботу на кухні незручною і навіть небезпечною. Трикутник кухні складається з холодильника, раковини і плити - між цими точками під час приготування їжі спостерігається найбільш жвавий рух. Тому не ставте між вершинами трикутника ніяких перешкод (наприклад, обідній стіл), а їх розміщуйте на відстані не менше 1,2 метра і не більше 2,7 метра.

5. Невелика площа робочої поверхні створює проблеми в процесі приготування - місця для розкладання посуду, продуктів і їх обробки просто не вистачає. У разі якщо площі вашої стільниці не вистачає для комфортного готування, розширте її за допомогою додаткових кухонних елементів - висувна стільниця, острів, барна стійка, обідній стіл.