Мами завжди більш ретельно підходять до питання про виховання дитини. І якщо з вихованням дівчинки практично все виходить інтуїтивно і вони розуміють один одного з півслова, то з хлопчиками часто виникають труднощі.

Ось 15 порад для виховання щасливого сина, якими поділилися мами хлопчиків:

1. Дайте йому можливість зіпсувати ту кількість речей, яку він все-одно зіпсує. Якщо ви будете засмучуватися кожен раз, коли ваш хлопчик буде приходити додому в брудному і рваному одязі, ви вступите в безнадійну боротьбу. Не витрачайте енергію на злість перед неминучістю - хлопчики пізнають світ, лазять по деревах і парканах, стрибають в калюжі. Це порядок речей.

2. Дайте йому що-небудь, щоб звільнити енергію - барабани, боксерську грушу, відкритий простір, воду або собаку. Дайте йому що-небудь, щоб він міг «скаженіти» і «сходити з розуму» - або він буде використовувати щось ваше, про що потім можна пошкодувати.

3. Поясніть йому, що досягти досконалості допомагає практика. Це відноситься не тільки до спорту або музики, а й до всього в житті. Виробляйте правильні звички, які допоможуть вже дорослому чоловікові з легкістю справлятися з усім в житті.

4. Відповідайте йому, коли він запитує «Чому?». Відповідайте йому або шукайте відповідь разом. Покажіть йому, де можна знайти відповідь (запитати у тата, бабусі, дідусі або знайти в інтернеті). Задайте йому зустрічне запитання, щоб він сам почав думати. Якщо коли-небудь він буде занадто збентежений, щоб запитати вас про щось, він буде знати, де шукати відповідь.

5. Навчіть свого сина висловлювати словами те, що він відчуває. Малюк може кричати від відчаю, ховатися від збентеження, кусатися від хвилювання і плакати від страху. Поясніть йому, що це емоції, які диктують тілу, як себе вести. Коли він виросте, то буде знати різницю між злістю і збентеженням, між розчаруванням і горем, навчиться справлятися зі своїми емоціями і висловлювати їх грамотно.

6. Захоплюйтеся його інтересами - дізнайтеся всі тонкощі футболу і вивчіть імена його улюбленої команди. Розучіть всі пісні улюбленої групи, усвідомите різницю між Гріффіндор і Слизерином або навчіться малювати панд ... Будьте активним учасником його життя, а не стороннім спостерігачем.

7. Вийдіть разом на вулицю. Вимкніть телевізор, вимкніть відеоігри, покладіть телефон на зарядку і приберіть подалі фотоапарат. Просто вийдіть на вулицю і йдіть за своєю дитиною, дивіться на нього, досліджуйте його реакції, задавайте питання. Це схоже на магію, спробуйте.

8. Навчіть свого сина прибирати за собою, готувати, прати шкарпетки і прасувати сорочки. Можливо, йому ніколи це не стане в нагоді, але одного разу його дружина буде вам вдячна.

9. Читайте йому і разом з ним. Діти стають читачами на колінах своїх батьків. Дитина повинна бачити, що ви теж читаєте. Розповідайте йому про свої улюблені книги і героїв. Поясніть йому, чому так важливо читати, і читайте разом, а потім обговорюйте, додумуйте, фантазуйте, малюйте улюблені казки - вчіть його висловлювати точку зору.

10. Переконайтеся, що перед ним є приклади хороших людей - розумних, сміливих, сильних, талановитих і чесних. Розповідайте йому про великих письменників, мандрівників, дослідників, науковців, художників, фотографів. Про те, як вони жили і чого їм коштувало досягти успіху. І про те, що внутрішня краса часто важливіша за зовнішню.

11. Навчіть сина хорошим манерам: говорити «спасибі» і «будь ласка», подавати руку жінкам, пропонувати допомогу, поступатися місцем та ін. Це зробить світ навколо краще.

12. Навчіть його тому, що іноді треба бути дуже ніжним - до маленьких дітей, тварин, рослин і почуттів інших людей.

13. Дозвольте йому програти. Як би не хотілося, ваша дитина не зможе бути переможцем завжди. І це добре, тому що іноді життя видає такі повороти, від яких ми всіма силами намагаємося вберегти наших дітей. Але ця практика стане в нагоді йому пізніше, коли він програє знову (і знову, і знову, і знову ...). Навчіть його тому, що іноді він виграє, а іноді програє. Але це не означає, що треба здаватися.

14. Нехай тато навчить його найголовніших речей. Якщо ви дозволите татові бути зануреним у процес виховання дитини з самого початку, коли-небудь у сина сформується правильна думка: його тато знає ВСЕ НА СВІТІ. Ви завжди будете коханою мамою, але тато для хлопчика особлива людина, яка знає відповіді на всі питання.

15. Цілуйте і обіймайте його! Будь-яка мама синів скаже вам, що маленькі хлопчики дуже люблячі та ніжні. Пам’ятайте! Хлопчики дуже сильно потребують любові! Коли малюк вчиться ходити, він відходить від вас всього на кілька кроків, а потім повертається. Потім трохи далі, і знову біжить до вас ... Коли він навчиться малювати, він буде чекати вашу горду посмішку. Коли навчиться читати, він буде 20 раз читати одну і ту ж книгу вголос, тому що мама буде його захоплено слухати і 20, і 50 разів. Коли він буде грати в футбол - він буде шукати ваше обличчя на трибуні. Навіть коли він виросте і в його житті з'явиться нова жінка і новий будинок, ви все ще будете його мамою. Чимось постійним і незмінним, як сонце.

Найголовніше, що повинен знати ваш син, - це те, що він завжди у вашому серці, а все інше, як то кажуть, додасться.

Читайте також: Як забезпечити дитині відчуття захищеності: 10 порад батькам

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber