Якщо ви мрієте про безперервно квітучий сад, то заповнити паузу між ранніми весняними і літніми рослинами вам допоможуть прекрасні квіти – іриси. Коли виникає питання, які квіти посадити біля будинку чи під'їзду, підсвідомо часто вибирають іриси (півники).

Цвітуть вони навесні, а деякі сорти ще раз зацвітають восени. Особливо пишно ці багаторічні рослини розквітають на 3-й рік після посадки. Іриси на рідкість невибагливі і зими не бояться, а тому і настільки улюблені власниками.



pic



pic

Ботанічна класифікація роду ірис складна навіть для фахівців, але порадившись зі спеціалістами у магазині квітів можна підібрати для свого саду будь-що, адже на сьогоднішній день їх колекція нараховує майже 500 найновіших сортів.



pic



pic

Обравши для себе саме ці квіти, виникає питання як їх саджати.

В залежності від сорту, на рослині можна спостерігати від 8 до 11 квіток. Переглянувши каталог кожен обере щось на свій смак.

Якщо ви вирішили висадити іриси - знайте, що вони світлолюбні. Дані рослини не люблять надмірну кількість добрив. Якщо земля кисла, то іриси в ній ростуть, але не цвітуть. Для того, щоб вони зацвіли грунт потрібно нейтралізувати вугіллям або крейдою.



pic

Висаджуючи ірис, переконайтеся, щоб брунька перебувала паралельно поверхні, листя стояли вертикально, а верхня частина кореневища не була засипана землею. Саджаючи ірис, дотримуйтеся відстані між рослинами в 40 см. Полийте рослину в день посадки, а потім через 3 доби.



pic

Догляд ірисів не відрізняється від інших рослин. Пам'ятайте, що спочатку у них коренева система знаходиться практично на поверхні землі, тому бур'яни доведеться виривати руками. Прополку і розпушування здійснювати теж потрібно акуратно, коли квіти підростуть.

В колекції ірисів Олени Гандзюк поповнення з США, понад 45 сортів посадкового матеріалу прекрасної якості. Для квіткарів, це безцінний скарб!



pic

Ірис - багаторічник, який легко приживається, невибагливий та надзвичайно вдячний за турботу та любов, якими ви оточите цю квітку.



pic



pic

Прикрасимо цей світ разом, тому телефонуйте за номером 0673540399 або ж замовляйте на сайті!