Такий вже ми народ – хоч і говоримо, що не марновірні, а самі нишком плюємо через ліве плече, углядівши чорну кішку, що перебігає дорогу. А скільки прикмет пов'язано з нашими кімнатними рослинами! І, може, після прочитання цієї статті ви зрозумієте, чому у вас так мало грошей, чому ви погано спите, а поруч не водяться чоловічі особини.

1. Туго з грішми? Заведіть товстянку (Crassula) - грошове дерево. Для особливого ефекту рекомендується посадити в червоний горщик. Якщо раптом товстянка не допомагає - заводьте ще й плектрантус (Plectranthus coleoides). І лопату купіть - щоб гроші гребти.

2. Якщо у вас проблеми з кавалерами, заведіть оксаліс (Oxalis deppei Lodd) - квітку кохання, а для більшої гарантії гібіскус (Hibiscus) - квітку страсті й любові. Якщо ж ви занадто соромливі в інтимних стосунках, проростіть кісточку авокадо: сексуальна розкутість забезпечена.

3. Дістають подружки - плетухи? Отруїть їх! Жарт, звичайно! Є більш гуманний спосіб - заведіть вдома традесканцію (Tradescantia). Незрозуміло, як вона діє, але плітки припиняться.

4. Якщо набрид чоловік або друг, що недоречно прижився - бігцем у магазин за плющем (Hedera L.)! Чомусь ці двоє (плющ і чоловік) один одного не переносять на рівні підсвідомості.

5. Не щастить з лотереями? Наступного разу разом з квитками купуйте фікус (Ficus deltoidea). Ця рослина відповідає за удачу в домі, та й взагалі за сімейне благополуччя.

6. Охорона від злодіїв. Кактуси (сімейство Cactaceae) за своєю натурою дуже неординарні. З однієї сторони вони нібито охороняють будинок від лиходіїв-злодіїв-зломщиків, а з іншого - приводять чоловіка до пияцтва!

7. Веселощі та сум. Якщо таке відчуття, що у квартирі живуть усі околишні гумористи - тобто ну дуже весело - несіть в будинок калли (Zantedeschia aethiopica). Вони приносять сум. А якщо все нормально - тоді нехай вони радують вас на відстані. Наприклад, у квітковому магазині.

8. Сімейне щастя в будинок принесе хлорофітум (Chloro-phytum). А ще й повітря очистить. Так що він вдома незамінний!

9. Утихомирення конфліктів. Часто сваритеся через те, що не можете поділити пульт від телевізора? Або через те, хто миє посуд? Вам обов'язково потрібна узумбарськя фіалка (saintpaulia ionantha) - вона допомагає розв'язувати конфлікти.

10. Лякають ночами підозрілі скрипи? Вам здається, що у вас завелися барабашки (ще й за квартиру не платять!)? Виселити всю цю нечисту силу здатна папороть (Pteridophyta). Боїться її ця погань більше податкового інспектора! До речі, придивіться - якщо папороть зав'яла - значить, відвела від вас лихо. Взагалі, це стосується будь-якої кімнатної рослини.

11. Прагнете бути успішним? Усілякі бамбуки (Bambuso-ideae) і пальми (Arecaceae, Palmaceae, Palmae) - символ успіху, завзятості й прагнення нагору. А драцена (Dracaena marginata) - символ легкого успіху, так що, збираючись у казино, візьміть із собою драцену.

12. Фільтрує готей у вашому помешканні. Алое (Aloe Arborescens) захистить ваш будинок від нещасть і непрошених гостей, типу Свідків Ієгови. А ще від нежитю.

13. Вірність, кохання та достаток. Цитрусові приносять у будинок удачу й багатство, а троянда - символ вірності. Так що перед від'їздом у відрядження подаруйте коханому троянду.

Джерело