Для того щоб одержати врожай якомога раніше, практично всі дачники висаджують навесні на грядки розсаду, а не висівають насіння. (*По-перше*), це дозволяє уникнути невдач, пов'язаних з несхожістю насіння прямо на грядці. (*По-друге*), ви будете заздалегідь підготовлені до приходу весни і зможете висадити найкращі, міцні рослини.

Але посів розсади найчастіше здійснюється, коли за вікном ще морози і не зійшов сніг. Тому багатьох дачників хвилює питання – де взяти підходящу землю для даного виду робіт?

Для висівання насіння для розсади можна користуватися покупною сумішшю, яка вже містить безліч різних добрив. У цій землі не живуть шкідники, вона ідеально підходить для вирощування розсади.

Деякі дачники для цих цілей використовують землю з соснових лісів. Такий ґрунт не містить шкідливих домішок для наших городніх рослин, та й промерзає він в лісі набагато менше.

Ще один спосіб – заготовити ґрунт ще восени. У цьому випадку візьміть землю прямо з городу до настання заморозку, просійте її, торф і дерен. Обов'язково простежте, щоб у ґрунт не потрапили хробаки й комахи. Після цього варто розкласти приготовлений ґрунт по поліетиленових пакетах і зберігати його на балконі або в підвалі, тобто в прохолодному, але не морозному місці. Точно так само можна заздалегідь приготувати й попіл, і тирсу, і пісок.

Таким чином, підготувавшись восени, навесні ви зможете сміливо висаджувати свою здорову розсаду в ґрунт і чекати якнайшвидшого врожаю – неодмінно корисного та смачного.

Джерело