Поєднуючи в собі велич класицизму, помпезність єгипетського стилю, героїчні мотиви військової символіки, стиль ампір уособлює собою розкіш і королівську пишність.

Ампір - це стиль не для маленької міської квартири. Тут можна використовувати лише окремі елементи. Стиль ампір в інтер'єрі ідеально впишеться в облаштування великого приватного будинку, вілли, котеджів. Також ампір широко застосовується в декоруванні офісних кабінетів, оскільки він здатний створити відповідну офіційну обстановку з натяком на претензійність.



pic

Особливості стилю

Всі характеристики стилю ампір впираються в одне головне правило - архітектурні особливості приміщення і дизайн повинні повністю відповідати один одному. Тому більшість моментів враховуються на етапі планування або перед початком ґрунтовного ремонту.

Для декору ампір використовуються натуральні матеріали, які допоможуть підкреслити вишуканість і багатство. До них відносяться: мармур, кришталь, дерево, бронза, срібло, золото.

pic



pic Стелі, стіни, підлога в стилі ампір

Декор стін у стилі ампір ніколи не буває «чистим», прості однотонні стіни не вітаються. У декорі стін використовуються шовк, парча, оксамит і інші дорогі тканини. Стіни обов'язково прикрашені витонченими розписами, барельєфами на певну тематику (в основному пов'язану з класикою і героїзмом), фресками, карнизами, колонами, арками. Або можна використовувати дорогі шпалери з відповідними малюнками. Кольори: зелений, червоний, небесно-синій, білі, відтінки жовтого і багато позолоти.

pic



pic

Стелі пофарбовані класичним білим кольором або кольором слонової кістки. Вони обов'язково декоровані ліпниною з гіпсу. Обов'язковий елемент ампіру в інтер'єрі - шикарна люстра, часто підвішена до стелі широкими ланцюгами.

Для обробки підлоги слід використовувати високоякісний паркет зі складним малюнком і безліччю переплетень. Або ж можна звернути увагу на мозаїку з мармуру з зображеннями в стилі ампір. Якщо використовується звичайний паркет, його можна прикрасити розкішним килимом з бахромою.

Вікна і двері в стилі ампір

Вікна та двері переважно широкі і високі. Прикрашають вікна двошаровими шторами з важкої тканини або ніжним шовком.



pic



pic Меблі та аксесуари

У приміщеннях, декорованих в стилі ампір, присутні елементи, що додають приміщенню світла: бра, настільні лампи, торшери і безліч дзеркал. Дзеркала, відображаючи позолоту, надають приміщенню ще більше витонченості, візуально збільшують його.



pic



pic Меблі стилю ампір переважно дерев'яні, обтягнуті дорогою тканиною, іноді шкірою. Дерево темних відтінків: насичено коричневе, каштанове, червоне. Спальня в стилі ампір характеризується великою кількістю якісного текстилю, пишних килимів і балдахіна.

Для даного стилю характерна наявність комода і невисоких прямокутних шаф. В інтер'єрі присутні предмети військової тематики (щити, списи, мечі), картини в майстерно зроблених рамках, східні килими, кришталь, статуетки і вази на античну тематику, шкатулки, скриньки.

Ретельно продумавши всі нюанси, ампір в інтер'єрі можна без труднощів відтворити і зараз. Елементи імператорського стилю в квартирі, додадуть їй розкоші.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Ідеальний ремонт квартири своїми силами

Спальня в стилі Прованс [ФОТО]