Це тільки на перший погляд здається, що скло є невідповідним матеріалом для виготовлення підвісних стель – насправді, використовуючи цей матеріал, професіонали створюють справжні витвори мистецтва, до яких всім іншим матеріалам дуже і дуже далеко.

Такі стельові системи використовувалися людиною з давніх часів, але на деякий час були забуті і лише в останні півстоліття стали повертатися в інтер’єр сучасної квартири. Вони мають масу особливостей, про яких і піде розмова в даній статті.

Почнемо, мабуть, з недоліків, так як саме їх в першу чергу приводять в якості аргументів всі противники використання даного матеріалу на стелі.

pic З першого погляду може здатися, що це досить істотні недоліки, але якщо розібратися детальніше, то з ними можна жити і навіть миритися – за великим рахунком, це не недоліки, а банальні особливості матеріалу.

- Складність в обробці, що веде до збільшення вартості підвісної скляної стелі. Якщо говорити про прості прямокутні елементи, то нічого складного в їх вирізанні немає – а от якщо вести мову про скляні вставки складної конфігурації, то вирізати їх можна тільки на спеціалізованому обладнанні в заводських умовах.

- Другий момент, пов’язаний з монтажем скляної стелі, це велика вага системи – деякі люди не можуть собі уявити життя у приміщенні, в якому над головою висить така маса. З іншого боку, вони спокійно собі живуть, не звертаючи уваги на дуже важкий бетон плит перекриття, який при неправильному виготовленні теж може впасти на голову. Як ви розумієте, тут вся справа в якості компонентів стелі і серйозне ставлення майстрів до його складання.



pic - Крихкість скла. А як же без такого істотного доводу? Випадковий удар по стелі важким предметом – і всі осколки виявляються у людини на голові. Невже люди, які висувають такий аргумент, допускають думку про те, що хто-небудь з будівельників візьме на себе таку відповідальність. Як мінімум сучасні скляні стелі покривають спеціальною захисною плівкою, яка навіть при розбиванні матеріалу стримує осколки і не дозволяє їм обсипатися зі стелі.

- І останній аргумент – це занадто висока вартість. Так, встановлення скляної стелі – штука не дешева, але не слід забувати, що тут ми маємо справу з банальним будівельним конструктором начебто гіпсокартону, а з розроблюваної за індивідуальним проектом стельовою системою, яка аж ніяк не відрізняється простотою монтажу. За великим рахунком, на сьогоднішній день це найдорожчий різновид підвісних стель, особливо якщо говорити про використання в ній вітражних стекол.



pic Навіть незважаючи на всі недоліки, багато людей готові платити великі гроші за влаштування скляних стель всього лише з однієї причини – це чудовий, дивовижний зовнішній вигляд, який не може створити жоден інший матеріал сучасності. Крім того, у скляних стель є ряд позитивних сторін.

- Найголовніше – це можливість підсвічування стелі з її тильної сторони – скляні стелі з підсвічуванням набувають ще більш екстравагантний і глибокий вид.



pic - Другий момент, за який скляні стелі полюбилися багатьом господиням, це досить просте прибирання, яке не приносить жодних труднощів. Скло – гладкий матеріал, з якого дуже просто віддаляється пил і практично всі інші типи забруднень.

- І, природно, байдужість скляної поверхні до впливу вологи і води, завдяки чому стелі даного типу можуть бути використані в приміщеннях будь-якого призначення. Крім того, в якості вагомої підстави на користь підвісних скляних стель досить часто приводять дуже довгий термін їх експлуатації – профільні системи виготовляються з високоякісної полірованої нержавіючої сталі, яка в змозі пережити не одне покоління людей.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як утеплити будинок: інструкція по утепленню вікон в квартирі, стін та дверей будинку

7 побутових фішок американців, яких не вистачає українцям