Комарі – істоти, безумовно, шкідливі. У хімічних репелентах користі теж мало. Іноді ми не знаємо, як вирішити цю проблему, не прибігаючи до використання хімічних препаратів. Для людей підтримуючих здоровий спосіб життя, що й опікуються про здоров'я своїх дітей, питання є дуже актуальним.

БАЗИЛІК

Доведено, що це один з найдужчих природних репелентів. Можна розтирати свіже листя або користуватися ефірною олією базиліка. А якщо вас все-таки покусали, останнє зніме сверблячку, набряк і печіння в місцях укусів.



рослини які відлякують комарів

ЛАВАНДА

Її запах не тільки відганяє комарів, але й заспокоює, поліпшує сон, піднімає настрій. Як репелент найбільш ефективна свіжа лаванда, але непогано діє й саше із сухими квітками.

рослини які відлякують комарів

М'ЯТА ПЕРЦЕВА

Якщо потерти листиками м'яти шкіру, на якийсь час захист від комарів забезпечений. Можна нарвати свіжої м'яти й поставити такий букет на підвіконні. Дуже ефективна в комбінації з евкаліптовою олією.



рослини які відлякують комарів

РОЗМАРИН

Щоб він почав виділяти в повітря свої ефірні олії, не обов'язково обривати листя, просто струсніть горщик, у якому росте розмарин. Його ефірна олія знімає сверблячку й набряк у місцях комариних укусів.



рослини які відлякують комарів

ТОМАТ

Специфічний запах томатної зелені – чудовий натуральний репелент. Чому б не посадити кілька кущів на балконі, щоб літніми вечорами в місті не досаждали комарі?



рослини які відлякують комарів

Джерело