«Така нагода випадає можливо і раз в житті», – ділився враженнями тато школярки.

Упродовж травня Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (NDI) проводив ілюстраційний конкурс «Мій голос має значення тому, що…». За результатами голосування журі ІІ місце зайняла учениця 6 класу Корнинської школи, Рівне нського району Наталія Дмитерчук з ілюстрацією «Ми з татом ідемо на вибори». У своєму малюнку дівчинка зобразила яскраве сонце, поля, хатини і вона тримаючи тата за руку йдуть разом до виборчої дільниці. Журі відмітили ще зовсім юний вік Наталі, її художні здібності та активну позицію.

Разом з татом Петром Дмитерчуком та класною керівницею Зоєю Ковальчук Наталя виграла поїздку до Києва. Вони побували в київському офісі NDI, дізналися про історію та напрями роботи організації. Увечері, під час офіційного прийому голова правління NDI та колишня Держсекретар США Мадлен ОЛБРАЙТ нагородила Наталю призовим сертифікатом та подарунком за участь. Також гостя вдалося познайомилися з радою директорів NDI, представниками громадських організацій, зокрема командою Інституту «Республіка».

Класний керівник та вчителька історії Зоя Ковальчук розповідає, що про конкурс дізналася від відділу освіти Рівне нської РДА: «На шкільну електронну адресу прийшла інформація від районного відділу освіти, що проходить такий конкурс. Одразу подумала про Наталю, адже вона гарно малює і їй було б цікаво взяти участь у конкурсі. Спільно подумали, щоб можна було зобразити. Вже невдовзі Наталя завершила малюнок і ми його вислали на конкурс».

«Така нагода випадає можливо і раз в житті», – ділився враженнями тато Петро Дмитерчук, який не приховує задоволення від результатів донечки.

pic

Варто відзначити, що рівняни були чи не найактивнішими учасниками всеукраїнського конкурсу. Також свої ілюстрації надіслали учні 7 та 9 класів Зорянського НВК «Школа-гімназія» Покорська Яна, Киянець Катерина, Таркович Максим. Їхні роботи будуть використані для друку постерів, листівок або календарів під час проведення кампанії з просування виборчої реформи. І вже незабаром вони отримають комплекти з найкращих творів, серед яких і їхні малюнки.

pic

«Це надзвичайно приємно бачити активність рівненських школярів. Інститут «Республіка» та Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» вдячні Рівне нській районній державній адміністрації та районному відділу освіту за співпрацю й допомогу в розповсюдженні інформації», – розповідає координатора Наталія Малиновська.

До слова, під час візиту в Україну Мадлен Олбрайт зустрілася також з першими особами держави – Президентом України Петром Порошенком, Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом та головами депутатських фракцій.

Повідомляє Управління освіти і науки Рівне нської облдержадмініністрації

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv