В багатьох квартирах не всі кімнати є великими та просторими. Проте, існує декілька способів, кк зробити місце свого проживання комфортним, затишним і збільшити простір хоч би візуально.

Ось декілька порад, які допоможуть зробити вашу кімнату більшою.

1. Щоб візуально збільшити невелику кімнату, використовуй світлу колірну палітру для забарвлення стін і деталей інтер'єру. Відмовся від яскравих і контрастних тонів, віддаючи перевагу пастельним квітам.Май на увазі, що холодні тони краще збільшують простір, на відміну від теплих.

2. Кімната буде виглядати більше, якщо всі стіни, підлога і стеля будуть схожого світлого кольору.Щоб візуально збільшити висоту, рекомендується зафарбувати периметр стелі в колір стін.



pic

3. Підбирай меблі та штори в тон обробки. Контрастні меблі будуть привертати увагу і «з'їдати» простір. Будь-які великі яскраво забарвлені предмети ділять кімнату на частини, що в нашому випадку небажано. Штори краще використовувати легкі, одношарові, напівпрозорі, щоб світло вільно проходило крізь них.

4. До речі, про світло. Крім природного освітлення, бажано використовувати приховане освітлення.

5. Добре збільшують розміри кімнати настінні дзеркала. Наприклад вузьке, витягнуте, розташоване горизонтально уздовж стіни дзеркало візуально підніме стелю і розширить кімнату.

6. Обирай легкі, негроміздкі меблі. Столик зі скляною стільницею, відкриті шафи, стільці з прозорого пластику. Такі меблі створять відчуття відкритого і вільного простору.

7.Меблі краще розставити по периметру кімнати, щоб уникнути непотрібного поділу. Або по кутах, звільнивши простір у центрі кімнати.

8. Постав предмет, що привертає увагу, наприклад підлогове кашпо з високою квіткою, в дальній кут кімнати. Це направить увагу в дану точку і створить відчуття простору.



pic

9. Не захаращувати кімнату зайвими речами, які тільки обмежують простір. Чим менше речей у кімнаті, тим більше вона буде здаватися. З цією ж метою використовуй предмети і меблі меншого розміру: великий диван заміни двома кріслами, а шафу - вузьким стелажем. Для маленьких кімнат добре підходять невисокі вертикальні шафи.

10. Іноді досить просто прибрати міжкімнатні двері або замінити їх ширмою, щоб дві маленькі кімнати об'єдналися в одну велику.

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Бюджетний варіант декору оселі: використовуємо залишки шпалер[ФОТО]