В сучасному світі смартфони отримують все більше функцій, які роблять життя легшим та комфортнішим, дозволяють розпланувати свій день та встигнути виконати все задумане. Вони стали незамінними в подорожах: дуже зручно, коли один маленький пристрій замінює вам мапу, фотоапарат, книгу, плеєр та чимало інших речей, які ще кілька років тому займали в рюкзаку туриста ледь не половину його об’єму. Знайти квитки, забронювати житло, прокласти маршрут, обрати найкращі заклади харчування та переглянути афішу найцікавіших подій у будь-якому місті, тепер доступно завдяки використанню популярних мобільних додатків.

Пошук квитків



pic

AVIASALE

Зручний сервіс, який допоможе порівняти ціни на квитки, повідомить вам про діючі знижки, збереже історію пошуку. Він містить повний список авіакомпаній та багато вигідних пропозицій, зручний та доступний у користуванні.

ANYWAYANYDAY

Додаток, який розуміє вас з півслова: окрім звичних функцій, він має голосовий пошук, який розпізнає команди, незалежно від їх формулювання, знайде для вас найвигідніші пропозиції для купівлі квитків на будь-який транспорт. Стосовно кожного квитка доступно розписано умови його придбання та повернення.

SKYSCANNER

Цей додаток дозволить просканувати практично всі авіакомпанії, для того, щоб ви могли обрати найзручніший рейс, порівнявши ціни, години перельоту та інші важливі для вас умови.

KAYAK

Зручний додаток для тих, хто планує тривалі подорожі з кількома перельотами. Після введення необхідних параметрів, програма відсортує для вас перельоти за загальною сумою усіх квитків. Можна перейти безпосередньо на сайт авіакомпанії та замовити їх. Крім цього є в додатку й інші корисні функції: скласти список речей для подорожі чи визначити статус рейсу.

TICKETS.UA

Безплатний додаток, який швидко знайде вам квитки, посортувавши їх для вашої зручності за ціною, часом перельоту тощо. Можна обрати валюту, якою ви хочете розплатитись, потрібний аеропорт, комфортний для вас час відльоту та прибуття. Таким чином, завдяки цій програмі ви налаштуєте параметри для ідеального перельоту.

FLIGHT TRACK

Додаток допоможе прослідкувати за вашим рейсом чи рейсами ваших близьких, а також знайти інформацію про потрібний вам аеропорт, розташування терміналів, конкретний рейс.

WHICHAIRLINE

Сервіс порівнює пропозиції бюджетних авіакомпаній. Всі рейси оцінюються ним за вартістю та тривалістю, і в результаті, самі придатні варіанти додаток видає першими в списку, вказуючи час перельоту, назви авіаліній, потрібні аеропорти і ціни квитків. На жаль, вартість не відображається в гривнях, але можна вибрати долари, євро, рублі та інше. Додаток також дає можливість придбати квиток, але здійснюється це через сервіс ebookers на його сайті.

SEATGURU

Додаток для тих, хто дбає про свій комфорт. Окрім того, що ви можете купити квитки та слідкувати за статусом рейсу, додаток пропонує безліч цікавої інформації про комфорт обраного вами місця в літаку: кращі з них позначені зеленим кольором, гірші – жовтим. Є й більш розгорнута інформація: наявність чи відсутність телевізора на спинці сидіння, швидкість обслуговування персоналом, відстань, на яку можна простягнути ноги тощо.

RAIL PLANNER APP

Додаток для тих, хто надає перевагу подорожам поїздами Eurail та InterRail. Ви можете дізнатись про найближчі станції, графік прибуття та відправлення поїздів, а також переглянути детальні карти.

BUSRADAR

Якщо ви надаєте перевагу подорожам в автобусах, то завантажуйте це додаток: він допоможе знайти доступні автобуси в потрібному вам напрямку, видасть інформацію про місце та час їх відправлення та важливі особливості маршрутів.

BLABLACAR

Сервіс давно став популярним, проте не нагадати про нього ми не могли, адже діє він не тільки на території України, а й за кордоном. Якщо ви водій, то можете знайти собі попутника і таким чином зекономити на бензині. Відповідно й мандрівники мають змогу обрати водія, який направляється їхнім маршрутом та з комфортом добратися до потрібного вам місця за оптимальну ціну.

MOMONDO

Зручний та стильний сервіс для пошуку найкращих авіаквитків та готелів по всьому світі.

RAILTIME MOBILE

Ще один додаток для тих, хто, як Шелдон Купер, любить подорожувати поїздами. Розклади та планування маршрутів за допомогою цього додатку доступні тільки в Європі.

MY TRAIN COMPANION

Сервіс з розкладами поїздів, який не тільки допоможе знайти необхідні вам квитки, а й завантажити їх на телефон, спланувати поїздку, отримавши необхідну інформацію про найближчі вокзали та доступні рейси.

Пошук житла



pic

HOTELLOOK

Додаток, який покаже ціни найближчих готелів в порівнянні та допоможе обрати найбільш комфортні умови проживання.

EXPEDIA

Дуже корисний додаток, який дає можливість не тільки забронювати готель, але й авіаквитки та орендувати машину на додачу. Власники пишаються своїми низькими цінами та вигідними пропозиціями, а тому, якщо ви навіть знайдете щось дешевше, то вам повернуть грошову різницю і на додачу подарують купон на $50. Проте цей додаток не доступний на українській чи російської мовах, а також оплатити послугу потрібно негайно.

BOOKING

Завдяки деталізації параметрів та широкому вибору готелів, додаток допоможе обрати та забронювати саме той, який буде вам найбільш комфортним, вигідним та локально доступним.

AIRBNB

Хтось вважає за краще зупинятися на приватних квартирах, іноді це справді вигідніше – знайти та орендувати кімнату, апартаменти чи будинок можна за допомогою цього додатку, який дозволяє моніторити актуальні пропозиції.

TRIVAGO

Ще одна масштабна база готелів: знайти вільне місце ви можете навіть за день до приїзду, в той же час цінові пропозиції також різноманітні.

OSTROVOK

Додаток для бронювання готелів, в якому рейтинг складається не тільки за цінами, а й відгуками гостей. Ви можете переглянути їх як у вигляді списку, так і на карті.

COUCHSURFING

Широко відомий сайт працює й у формі додатку. Можливість жити в когось безкоштовно, познайомитись з цікавими людьми та знайти нових друзів в будь-якому куточку світу доступна завдяки ньому.

HOTELS.COM

Популярний сервіс бронювання готелів із зрозумілою навігацією, широким вибором житла та зручним замовленням номеру.

HIPMUNK FLIGHT & HOTEL SEARCH

Милий бурундук допоможе легко знайти та забронювати не тільки місце для ночівлі, а й квитки. Зручний та легкий у користуванні додаток з цікавим дизайном.

HOTEL TONIGHT

Для тих, хто не любить нічого вирішувати наперед чи при незапланованих поїздках або зміні планів, додаток стане в нагоді, адже ви зможете швидко знайти та забронювати готель на цей же день.

AGODA

Різноманітні місця для ночівлі в великих містах та невеличких містечках доступні для бронювання за будь-який період до заселення завдяки цьому безкоштовному додатку.

ROOM GOORU

Знайти найдешевші пропозиції бронювання готелів можна завдяки порівняльним системам цього додатку.

Заклади харчування



pic

GATEGURU

Додаток, який мітить розташування закладів харчування, найближче розміщених до аеропортів. Відгуки клієнтів зроблять ваш вибір швидшим та простішим.

LOCALEATS

Тут ви зможете знайти не тільки дуже відомі заклади, а й ті, які відвідують в основному місцеві жителі, не розраховані на туристів, а тому мають доволі вигідну цінову політику.

FOURSQUARE

Якщо ви цінуєте комфорт та смачну кухню, то цей додаток вам пригодиться. Він містить адреси величезної кількості закладів харчування, фото блюд, а також відгуки відвідувачів про обслуговування, затишок, смак, презентацію блюд та загальну атмосферу.

GETTABLE

Знайти ресторан, кафе чи бар з прийнятними для вас цінами, який ще й знаходиться недалеко від вашої локації і забронювати собі столик – все доступно з цим ресурсом.

FOODSPOTTING

Якщо ви хочете скуштувати національних та автентичних страв, тоді спішіть завантажити цей додаток: він містить заклади, де вам відкриються всі смаки традиційної кухні.

EATWITH

Однойменний сайт існує й у вигляді мобільного додатку. Особливість його в тому, що ви можете знайти місцевих жителів, які нагодують вас у себе вдома – домашня їжа, затишна атмосфера, гостинні люди та цікаві розмови, як значний бонус до вашої подорожі.

Карти



pic

GOOGLE MAPS

Чи не найпопулярніший додаток для навігації, який покаже найкращі маршрути для різних видів транспорту, орієнтовний час, який ви витратите на дорогу, інформацію про об’єкти і навіть голосовий провідник. Ось тільки він не працює без інтернету, проте можете знайти необхідний вам маршрут заздалегідь.

2ГИС

Для використання додатка, вам потрібно завантажувати карти міст, перевагою його є те, що він містить необхідну інформацію не тільки стосовно дороги, прокладання маршрутів, а й контактні дані та години роботи компаній та закладів.

MAPSWITHME

Навігатор, який працює без використання інтернету, завантажити карти потрібних міст варто заздалегідь і орієнтуватись на місцевості, не переживаючи за трафік.

CITY MAPS 2GO

Аналог MapsWithMe, не такий детальний, проте зручний у використанні.

MAPS.ME

Завантаживши детальну карту необхідної вам країни, ви безпомилково знайдете потрібні вам місця, прокладете 0маршрут, позначите місця, які відвідали чи в яких плануєте побувати, визначите ваше розташування.

PIN DROP

Додаток допоможе зберегти в пам’яті найкращі моменти, адже ви можете ставити позначки в місцях, в яких ви побували, та записувати свої враження, таким чином скласти список своїх улюблених закладів, наприклад.

Путівники



pic

REDIGO

Універсальний путівник тепер у вашому смартфоні – інформація про країну, визначні пам’ятки, цікаві події та навіть розмовник – основні опції цього додатку.

TRIPADVISOR CITY GUIDES

Аналог Redigo. Стане в нагоді тим, хто любить подорожувати на одинці.

LOUNGE BUDDY

Нудьгувати аеропорту вам більше не прийдеться: цей додаток підкаже, як можна себе розважити, чекаючи на свій рейс.

VIATOR

Те, чого немає в туристичних путівниках, є в цьому додатку: маловідомі, проте варті уваги місця, інсайдерські знижки на тури і події – відчуйте себе місцевим жителем.

АФИША-МИР

Додаток, який покаже вам актуальні події та місця, які варто відвідати. Ви можете завантажити списки та потрібну вам інформацію вдома, не турбуючись про трафік чи відсутність інтернету на місці.

TAGWHAT

Путівник, який містить текстову інформацію, тематично-зручно поділену за питаннями, які можуть у вас виникнути та зацікавити.

WORLD EXPLORER

Ще один додаток-путівник з цікавими місцями та оцінками його відвідувачів. Обирайте той, який вам зручніший.

TRIPOSO

Путівник, який не тільки надасть потрібну та цікаву інформацію про місто та його визначні пам’ятки, а й допоможе забронювати готель.

TOURISTEYE

Путівник, який “створюють” користувачі, додаючи свої коментарі, відмітки та підказки, формуючи тим самим цікавий маршрут для вас.

ARRIVAL GUIDES

Додаток-путівник, складений туристичним бюро, а тому містить достовірну та справді варту уваги інформацію про найвизначніші місця, його основна перевага в тому, що він може працювати без підключення до інтернету.

Зв'язок



pic

WI-FI FINDER

Додаток допоможе знайти найближчі Wi-Fi точки, які можна використовувати безкоштовно чи за низьку плату. Діє в будь-якому місті Європи.

ONAVO EXTEND

Сервіс допоможе зекономити на використанні трафіку, який завдяки додатку стискається, а отже відбувається економія грошей та мегабайтів, хоча якість контенту, звісно, буде нижчою.

AVO

Додаток дозволяє приймати вхідні дзвінки на свій мобільний номер, навіть якщо в телефоні інша SIM-карта.

ROAMER

Вам не потрібно буде купувати місцеву SIM-карту – встановивши цей додаток всі вхідні дзвінки будуть переадресовуватись на тимчасовий номер, згенерований ним.

WHATSAPP

Популярний додаток, який допомагає говорити та переписуватись з близькими та друзями, створювати групові чати, надсилати фотографії чи відео.

VIBER

Не менш відомий та широко використовуваний мессенджер, за допомогою якого ви зможете дзвонити, писати повідомлення, надсилати мультимедійні файли, ставити стікери тощо. Він інтегрується з вашою телефонною книгою, що робить його використання ще зручнішим.

ZADARMA

Сервіс не безкоштовний, але все ж вигідніший, ніж тарифи місцевих операторів. Він дає змогу дзвонити та приймати дзвінки, надсилати повідомлення та SMS. Додаток інтегрується з вашою телефонною книгою, і ви зможете використовувати усі наявні в ній номери.

ZOIPER

Додаток працює тільки з інтернетом, проте має хорошу якість зв’язку та зручну зрозумілу навігацію.

Інші корисні додатки



pic

TOILET FINDER

Дуже корисний додаток, який допоможе знайти туалети, розташовані поблизу вашого місцезнаходження.

SIXT

Додаток, який допоможе в оренді автомобіля за кордоном: видає інформацію про усі компанії, які надають такі послуги та порівнює характеристики автомобілів та ціни за їх оренду.

UBER

Сервіс виклику таксі, який нещодавно прийшов в Україну, проте вже тривалий час вдало використовується за її межами. Він дає змогу порівняти ціни на таксі за потрібним вам маршрутом, а також відслідковувати розташування

TURBULENCE

Додаток для тих, хто хоче уникнути усіх неприємних відчуттів, пов’язаних з турбулентністю, дізнавшись про розташування повітряних потоків та обравши переліт, уникаючи відповідних частин світу. Інформація доступна на добу вперед.

TRAVEL SAFE

Додаток допоможе посилити вашу безпеку, оскільки в швидкі терміни можна зв’язатись з екстреними службами, а цей додаток відправить їм ваші координати та місцезнаходження.

UPACKINGLIST

Щоб не забути необхідні речі у відпустку, скористайтесь цією програмою, яка полегшить пакування валізи хоча б тим, що підкаже, що вам варто взяти з собою, а що зайве в багажі.

ГДЕБАГАЖ

Безкоштовний додаток, який працює з маяком, який варто купити та прикріпити до своєї валізи перед здачею багажу в аеропорту. Таким чином, за допомогою вашого смартфону, ви більше не будете переживати за втрату багажу, адже

THERT

Для тих, хто любить економити, є змога знайти попутників, які їдуть з аеропорту в один напрямок з вами і таким чином заощадити на таксі.

TRIPADVISOR

Популярний сервіс, який містить відгуки відвідувачів про готелі, заклади харчування, навіть визначні пам’ятки, які однозначно варто відвідати або на що краще не витрачати час. Окрім цього можна зробити порівняння готелів за цінами, а також подивитись на карті розташування необхідних вам об’єктів.

WIKITUDE

Корисний додаток, який заощадить ваш час та зробить подорож цікавою та інформативною. Головною його особливістю є те, що при наведенні камери на будь-який об’єкт, ви побачите інформацію про нього, згенеровану на основі таких інформаційних сервісів, як TripAdvisor, Yelp, Wikipedia та навіть твіти ваших друзів.

XE CURRENCY

Конвертор валют для тих, хто не хоче бути обманутим та любить заощадливість.

TRIPIT

Тим, хто любить планувати та мати детальну інформацію про свою майбутню подорож в одному додатку: перельоти, рейси, місця, готелі, дати, важливі зустрічі та нагадування про них збереже для вас цей ресурс.

ДЖЕРЕЛО


А ти любиш подорожувати? Надсилай нам свої фото у соціальні мережі!

ВК ФБ

Читай також:

Люби і знай свій рідний край! Як добре ти знаєш Рівне нщину? [ТЕСТ-ЧАСТИНА 1]

Ти маєш це знати: 15 корисних додатків для студентів

Не втрать свій шанс: можливості для молоді у червні