Багато кімнатних рослин - це не просто прикраса інтер'єру. Більшість з них мають навіть лікувальні властивості.

 Ми підготували список з восьми найбільш цілющих кімнатних рослин.

Рослина №1: Герань

Проста герань - кращий засіб від безсоння. Хоч вона і має специфічний аромат, але відмінно допомагає нормалізувати сон. Вона допомагає відчувати себе бадьоріше та активніше. Оскільки речовини, що входять до складу її ефірних масел, активізують роботу мозку. Аромат герані відмінно виліковує депресивні стани, стреси і неврози. Крім того, герань відмінно відлякує комах! А також володіє високоякісним антибактеріальним ефектом.

Читайте також: Місячний календар городніх робіт на червень

Рослина №2: Лимон

Кімнатний лимон - прекрасний засіб для поліпшення енергетики в будинку. Його листя прекрасно очищають повітря, роблять його свіжим. Крім того, ефірні масла лимона - природний антисептик. Сік листя лимона славиться антибактеріальними властивостями. Їм можна обробляти невеликі ранки  або порізи. Якщо ж дерево плодоносить, то користь очевидна! Навіть зелені і маленькі плоди лимона стануть відмінним доповненням до чаю. А чай з лимоном, як відомо, бореться зі стресами краще седативних препаратів.

Рослина №3: ??М'ята

Кімнатну м'яту можна назвати прекрасним антидепресантом. Її аромат діє заспокійливо на всю нервову систему. Особливо ефективно додавати листя домашньої м'яти в чай ??або в страви. Сік кімнатної м'яти допомагає зняти запальні процеси і хворобливі відчуття на шкірі. Також м'ята застосовується як засіб, що знімає свербіж від укусів комах. Ефірні олії м'яти також корисні для шкіри. Тому листочки м'яти можна додавати в гарячу ванну.

Рослина №4: Полин

Багато хто вважає полин звичайним бур'яном. Однак це не так. Полин - відмінний септик. Крім того він ідеально відлякує комах. Незважаючи на специфічний запах, полин покращує апетит. Збір з нього допомагає вирішити проблеми з травним трактом. Полин ідеально виводить паразитів. Полин використовується і як сечогінна і жовчогінна речовина.

Також буде цікаво: Що робити, якщо орхідея не хоче цвісти

Рослина №5: Троянда

Ефірні масла троянди прекрасно впливають на мозковий кровообіг. Аромат допомагає зняти депресивні, тривожні стани. У пелюстках кімнатної троянди містяться мікроелементи, вітаміни груп С, B, К. Ефірна олія позитивно впливає на травну систему, позбавляє від дисбактеріозу. Також в бутонах містяться корисні речовини йод, магній, марганець, каротин. Варення з троянд з додаванням пелюсток покращують кровотворну функцію. Особливо показано ефірне масло троянди при проблемах з щитовидною залозою.

Рослина №6: Розмарин

Розмарин - це дуже пахуча рослина. Він використовується для боротьби з коліками, при хворобах суглобів, ревматизмі та артриті. Краще за все застосовувати ефірну олію розмарину. Відвар з розмарину зміцнює здоров'я, покращує пам'ять, розвиває швидкість мислення. Розмарин також вважається одним з кращих ліків для профілактики хвороби Альцгеймера. У косметології розмарин можна застосовувати проти висипань на обличчі і для боротьби з лупою.

Рослина №7: Ромашка

Домашня ромашка - це маленька аптека на вашому підвіконні. Вона заспокоює нерви, дарує працездатність і позбавляє від стресу. Ефірні масла ромашки є натуральним антисептиком. Вони рятують від грибка, бактерій, шкідливої ??мікрофлори. Відвари з ромашки активно застосовуються при захворюваннях шкіри обличчя, голови. Ромашка зміцнює імунітет, лікує простудні хвороби. Також допомагає при свербінні, кон'юнктивіті, стоматиті. Ромашка - відмінне жовчогінне і м'яке проносне.

Рослина №8: Цикламен

Цикламен прекрасно допомагає боротися з гайморитом, синуситом, подагрою, ревматизмом. Він лікує гінекологічні хвороби, інфекційні захворювання. Відвари з кореневища допомагають справлятися з запорами, лупою, нервовими хворобами.