(*Навіщо лікувати?!? Все одно випадуть!*) Таку фразу промовляло чимало батьків та і турбує це питання багатьох. Чи дійсно це так і що варто робити із молочними зубками діток - читайте у наступному матеріалі.

Стан зубів напряму може розповісти про стан травної системи та й усього організму в цілому.

Чимало батьків вважають, що лікувати молочні зуби непотрібно, адже вони й так випадуть. Але несподіваним фактом для багатьох може послугувати те, що й у молочних зубів також є корені, завдяки чому вони тримаються у кістці. Як настає час з'явитися постійним - корені молочних розсмоктуються і зуб випадає вже без них.

Доведений факт: молочні зуби хворіють на ті ж захворювання, що й корінні!

А наслідки, до котрих можуть призвести недоліковані молочні зуби можуть бути катастрофічними.

pic

Навіщо лікувати молочні зуби?

1. Карієс у дітей розвивається швидкими темпами і це пов'язано із анатомічними особливостями дитячих зубів. Саме тому, якщо ви помітили невеличку дірочку терміново зверніться до лікаря. У зворотньому випадку - вона стане великою і тоді може з'явитися біль, запалення зубного нерва, а це вже лікування каналів.

2. Якщо інфекція поширилася на кістку, може з'явитися флюс (а за ним і поява гною із ясен). Флюс - це джерело хронічної інфекції в організмі. Батьки дивуються - чому дитина так часто хворіє, навіть не здогадуючись про причину. Імунітет знижується, а в окремих випадках інфекція може загрожувати життю дитини.

3. Під молочними зубчиками - зародки постійних. Інфекція від "молодшого брата" може негативно вплинути на розвиток та ріст "старшого" - корінного.

pic 4. Молочний зруйнувався і його довелося видаляти. Якщо це трапилося за рік до появи корінного - це може призвести до того, що постійному не вистачить місця через те, що сусідні зуби змістяться на місце видаленого. Там де немає зубчика - челюсть погано росте і це призводить до того, що постійні зуби можуть вирости криво і не прорізуватися довго.

5. Надто зіпсованими зубами, котрі ще й болять до усього цього погано жувати їжу. Це викликає проблеми із травленням: їжа погано переварюється та засвоюється. Організм в результаті не отримує необхідних поживних речовин.

Саме тому варто регулярно обстежувати зуби та порожнину рота дитини.



pic

Карієс молочних зубів

Найпоширеніше захворювання молочних зубів у діток. Його можна легко уникнути, якщо правильно та ретельно чистити зуби, не вживати шкідливих для зубів продуктів та регулярно ходити на огляд до стоматолога.

Двічі на рік! Заплануйте собі ці відвідини лікаря, навіть якщо нічого не турбує

Здоров'я зубів дитини повністю залежить від вас, батьки! Будьте здорові!

pic

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ